Nükleere karşı kürek çekiyor

Türkiyede kurulması planlanan Nükleer Santral projelerinin engellenmesi için Artvin'in Hopa ilçesinden İstanbul'a kadar bin 500 yüz kilometre uzunluğundaki Karadeniz sahilini kürekli teknesiyle geçmeyi planlayan Hüseyin Ürkmez dün yolculuğunun Sinop etabına ulaşarak 600 kilometrelik etabı tamamladı.

(İleri - Sinop) Türkiye'de kurulması planlanan Nükleer Santral projelerinin engellenmesi için Hopa'dan İstanbul'a kadar bin 500 kilometre uzunluğundaki Karadeniz sahilini kürekli teknesiyle geçmeyi planlayan Hüseyin Ürkmez dün yolculuğunun Sinop etabına ulaştı.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül,Sinop Nükleer Karşıtı Platformu Yürütme Kurulu, Sinop Eğitim Sen üyeleri ve çok sayıda Sinoplu vatandaşlarca karşılanan Hüseyin Ürkmez yolculuğunun yaklaşık 600 kilometrelik bölümünü tamamladı.

Mersin'de ve Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santrallere tepki amacıyla Hopa'dan yola çıkan Hüseyin Ürkmez, 'Hopa'dan İstanbul'a Nükleersiz Türkiye için kürekle Karadeniz' yazılı küçük kırmızı kayığıyla sesini tüm Türkiye’ye duyurmaya çalışıyor.

Ürkmez bu sabah saatlerinde kürek çekerek İstanbul’a gitmek üzere hareket etti.

DAHA FAZLA