MHP'den idam çıkışı: Zihniyet meselesi

MHP'den idam çıkışı: Zihniyet meselesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, "Cinsel istismar sadece bir organın işleviyle ilgili bir sorun değil, bir zihniyet meselesidir” dedi.

Son dönemlerde çocuk istismarlarının artması infiale yol açarken, AKP hükümetinin ‘çözüm’ olarak sunduğu idam tartışmalarına iktidar ortağı MHP cephesinden de bir açıklama daha geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, "Cinsel istismar sadece bir organın işleviyle ilgili bir sorun değil, bir zihniyet meselesidir. İdamsa idam" dedi

Depboylu, şunları söyledi:

“Cinsel istismar sadece belli bir organın işlevselliği ile ilgili bir sorun değil zihniyet ile ilgili bir sorundur. Bu suçu işlemiş kişi aynı zihniyette olduğu, düşüncelerini değiştirmediği veya kendini kontrol edemediği sürece çocukları istismar edecek başka faaliyetlerde de bulunabilir. Henüz hiç bir suç işlememiş duygu ve düşüncelerini kontrol etmekte zorlanan birine yapılacak psikiyatrik destek ve kimyasal kastrasyon uygulaması suçun oluşmaması için bir tedbir ve dolayısıyla engelleme yöntemi olabilir.”

“Ancak suç işlenmiş bu bir masumun hayatına mal olmuşsa, bu durumda fail işlediği suçun cezasını çekmelidir” ifadelerini kullanan Depboylu, Bahçeli’nin idam cezası talebini destekledi: “Liderimiz Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi 'İdamsa İdam', en ağır ceza verilmeli, işlenebilecek yeni suçların önüne geçilmelidir.”
 

DAHA FAZLA