Merkel’den sert Afrin açıklaması

Merkel’den sert Afrin açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik operasyonuyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

Angela Merkel Almanya Başbakanı seçilmesi sonrası ilk kez Alman Meclisi'ne seslendi.

Afrin operasyonuna ilişkin konuşan Merkel "Türkiye'nin meşru güvenlik çıkarları olmasına rağmen Afrin'de olan bitenler kabul edilemez. Binlerce sivil zorbalığa uğradı, öldü ya da kaçmak zorunda kaldı. Bu durumu en güçlü dille kınıyoruz" dedi.

Almanya'nın korunmaya ihtiyacı olan sığınmacıları kabul etmeye devam edeceğini, korunmaya ihtiyacı olmayanların ise Almanya'dan gönderileceğini, oturma izni verilenlerin Almanya'ya entegre olması için çalışılacağını belirten Şansölye, uluslararası toplum tarafından unutulmuşlarsa bunun Almanya'ya gelen sığınmacıların suçu olmadığını dile getirdi.

Avrupa Birliği ve nihayetinde kendisinin de Suriye, Irak ve Libya'daki gelişmelerden kaynaklanan sığınmacı krizinde gönülsüzce harekete geçtiğinin kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Merkel, diğer yandan Almanya'nın son dönemin en iyi durumunda olduğunu, buna rağmen Almanya'da insanların gelecekleriyle ilgili büyük korkular taşıdıklarını belirtti.