'Meclisten geçse de üniversiteden geçmeyecek'

'Meclisten geçse de üniversiteden geçmeyecek'

Üniversitelerin bölünerek yeni üniversiteler kurulmasına ilişkin yasa tasarısına karşı tepkiler büyüyor.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, dünyadaki seçkin üniversitelerden biri olan İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) AKP eliyle bölünmesine karşı ayakta.

İÜ'ye bağlı fakültelerin bölünmesine ilişkin yasa tasarısının iptal edilmesi için dört gündür Beyazıt kampüsü önünde nöbet tutan öğrenciler, iktidara ve YÖK'e “Üniversiteme dokunma” diye seslendi.

Binlerce öğrencinin akın ettiği eylemde İÜ'lüler “Meclisten geçse de üniversiteden geçmeyecek” diye haykırdı.

Öğrencilere sorulmadan yasa tasarısının hazırlandığına dikkat çeken üniversiteliler, “İstanbul Üniversitesi öğrencileri üniversitesine sahip çıkacak, bizi okulumuzdan ayıramayacaklar” dedi.

'ANLATILAN BİZİM DE HİKAYEMİZ'

Bölünmesi gündemde olan Hemşirelik, İletişim, Orman, Cerrahpaşa, Sağlık Bilimleri gibi fakültelerin yanı sıra ayrılması gündemde olmayan üniversiteler ve fakültelerden öğrenciler arkadaşlarıyla dayanışmak için Beyazıt'taydı. Eylemde gezi günlerinin meşhur sloganı “Her yer Beyazıt her yer direniş” şeklinde tekrar atılarak “Gel, gel, gel,gel” tezahuratlarıyla üniversiteliler sıra arkadaşlarını 15.00'te yapılacak şenliğe davet etti.

Beyazıt kampüsü ana kapısı önünde başlayan şenlik Bandista gibi müzik gruplarının ve öğrenci korolarının müzik dinletisiyle devam etti.

 

DAHA FAZLA