Meclis olağanüstü toplanıyor: 4 parti ortak metinde uzlaştı

Meclis olağanüstü toplanıyor: 4 parti ortak metinde uzlaştı

Darbe girişimine karşı Meclis Başkanı İsmail Kahraman, partilere toplantı çağrısı yapmıştı.  

Güncelleme 18:00

BMM bugün saat 17:00'de olağanüstü gündemle toplandı. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve çok sayıda yüksek yargı mensuplarının yanı sıra, diplomatlar ve STK'lardan da bir çok isim katılıyor. Meclis'te grubu bulunan AKP, CHP, MHP ve HDP darbeye karşı ortak deklerasyonda uzlaştı. TBMM’deki olağanüstü toplantıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ardından İstiklal Marşı okundu. "Bu böyle bir kalkışmanın bir daha imkânsızlığını ortaya koymuştur" diyen Kahraman, "Bu noktada bütün siyasi partilerimize, sayın genel başkanlara, milletvekillerimize, demokrasi nöbeti tutan bütün halkımıza teşekkürlerimizi sunmak istiyorum" dedi. 

Meclis Başkanı'nın ardından AKP grubu adına kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, "Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağı teslim alan vatandaşlarımızı kutluyorum" dedi. "Peygamber ocağı TSK’nın vatanını, milletini, bayrağını seven, demokrasiye gönülden bağlı her subayının, her astsubayının, uzman, erbaş ve erlerinin alınlarından öpüyorum" diyen Yıldırım, "Darbe karşısında dünyaya örnek olacak bir duruş sergileyen basın yayın organlarına, medya temsilcilerine özellikle teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım'ın ardından kürsüye CHP grubu adına Kemal Kılıçdaroğlu geçti. "Dün halkımız meydanlara çıktı, darbeye karşı direnme hakkını kullandı" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu darbe girişimini açıkça lanetliyoruz" diye konuştu.


Darbe girişimine karşı Meclis Başkanı İsmail Kahraman, partilere toplantı çağrısı yapmıştı.  

Meclis, 4 parti grubunun da katılımıyla saat 17.00'da olağanüstü toplanacak. 

Öte yandan 4 partinin ortak bir deklerasyon üzerinde anlaştığı aktarıldı.