Makarna fabrikasında işçiler greve çıktı

Makarna fabrikasında işçiler greve çıktı

Toplu iş sözleşmesinde talepleri karşılanmayan sendikalı işçiler greve çıktı.

Bolu’da bir makarna fabrikasında çalışan Tek Gıda İş Sendikası’na bağlı 160 işçi, toplu iş sözleşmesindeki anlaşmazlık nedeniyle greve başladı. İşçiler fabrikanın önünde toplanırken, bu sırada idari kadro ve yöneticiler de iş yerinin balkonundan eylemi izledi.

Toplu iş sözleşmesinde önerilen yüzde 20’lik zam oranına karşılık yüzde 15’lik teklif sunulması üzerine grev başlatan işçiler, sabah saatlerinde fabrika önünde bir araya geldi. Jandarma, polis ekipleri ve TOMA da fabrika önünde hazır bulundu.

'TALEBİMİZİ VERDİĞİNİZ AN BU GREV BİTER'

İşçiler slogan attıktan sonra fabrikanın iki giriş kapısına “Bu iş yerinde grev vardır” yazılı pankart astı. Bu sırada fabrikanın idari kadrosu ve yöneticileri de iş yerinin balkonundan eylem yapan işçileri izledi.

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, taleplerinin karşılanmaması halinde grevlerini aylarca sürdüreceklerini belirterek, “Biz sendika olarak açık ve net söylüyoruz. Biz grevin mümkün olan en kısa zamanda bitmesini isteriz. Biz greve başladığımızda en az üç ay süreceğini göz önüne alarak başlarız. Bu işletme üç ay, beş ay, sekiz ay greve dayanacaksa biz çalışanlarla birlikte dayanmaya hazırız. Sendika olarak çalışanlarımıza sekiz ay, bir yıl bakarız bunu kimse unutmasın.

Tek Gıda İş Sendikası grevi amaç olarak gören bir sendika değildir. Biz çalışanlarımızın hukukunu korumak için her türlü yasal mücadeleyi verme azminde olan bir sendikayız. Ama işletmelerimiz çalışanların emeklerinin ücretlerinden tasarruf ederek kârlarını sürdürmek için böyle bir anlayışı ortaya koyarsa bizim tavrımız net ve sert olur. Elimizi uzatmışız. Talebimiz belli. Talebimizi verdiğiniz an bu grev biter. Arkadaşlarımız bir saat içinde işlerinin başına gider ve üretmeye devam eder. Bu talebimizi karşılamadığınız sürece bu grev aylar da sürse devam eder” dedi. (DHA)