Mahkemeden kadına skandal ceza: ‘Eşini süründürmek için dava açtın’

Mahkemeden kadına skandal ceza: ‘Eşini süründürmek için dava açtın’

Kendisini aldattığını söylediği eşinden tazminat talebinde bulunan kadına mahkeme "eski eşini mahkemelerde süründürmeyi amaç edindiği" savunularak 5 bin TL para cezası verildi.

Mahkeme, ayrıldığı eşinden tazminat talebinde bulunan kadına para cezası verdi.

İstanbul'da 6 Temmuz 2011’da F.Ö., kendisini aldattığını söylediği 24 yıllık eşi H.A.Ö.’den anlaşmalı olarak boşandı. Habertürk'te yer alan habere göre protokolde taraflar birbirinden maddi-manevi tazminat, nafaka veya katkı payı adı altında herhangi bir para talep etmedi. Ancak 5 Eylül 2014’te F.Ö., Anadolu 17. Aile Mahkemesi’nde dava açarak boşanma protokolünün iptalini istedi.

60 BİN TL TAZMİNAT İSTEDİ

F.Ö., dava dilekçesinde, eşinin kendisini aldattığını boşandıktan 3 yıl sonra öğrendiğini, protokol kararlaştırılırken kendisini yoğun ruhsal ve fiziksel baskı altında hissettiğini söyledi. F.Ö., eski eşinden 60 bin TL maddi ve manevi tazminat talep etti. Davalı H.A.Ö. ise babasına ait olan evden çıkmasını istemesi üzerine F.Ö.’nün şantaj olarak bu davayı açtığını öne sürdü.

MAHKEMEDEN KADINA SKANDAL CEZA: ‘EŞİNİ SÜRÜNDÜRMEK İÇİN AÇTIN…’

Yaklaşık 4 yıl süren yargılama sonucunda mahkeme, aldığı kararda, F.Ö.’nün eşinin kendisini aldattığını boşanma davasını açarken de bildiğini ifade etti. Davacının haksız olduğunu bildiği halde kötü niyetli olarak dava açtığını savunan mahkeme, F.Ö.’nün kişisel husumetlerinden ötürü eski eşini mahkemelerde süründürmeyi amaç edindiğini öne sürdü.

‘KÖTÜ NİYETLİ BİR DAVA, CEZASIZ KALAMAZ’

Kararda, “Ülkemizde yargılamanın uzun sürmesinin bir nedeni de gereksiz açılan davalardır. Kötü niyetli olarak açılan davaların yaptırımsız bırakılması düşünülemez” denildi. Mahkeme, F.Ö.’yü bu gerekçelerle 5 bin TL disiplin para cezasına çarptırdı.

DAHA FAZLA