Madenci ailelerinden HSK'ya eylem çağrısı

Madenci ailelerinden HSK'ya eylem çağrısı

Yakınlarını kaybeden madenci aileleri Ankara HSK önüne eylem çağrısı yaptı.

13 Mayıs 2014’te Soma’da yaşanan katliamda 301 işçi hayatını kaybetmiş, katliamdan 1 yıl sonra dava açılabilmişti. Davanın karar duruşması ise 9 Temmuz (yarın) görülecek.

Karar duruşması öncesi madenci aileleri bir açıklama yaparak, duruşma kararının ardından Ankara’da bulunan Hakimler Savcılar Kurulu’na yürüyüş yapacaklarını duyurdu.

'ADALET TALEBİMİZİ YENİDEN DAHA GÜÇLÜ SESLE DİLE GETİRİYORUZ'

“Evlatlarımız için adalet diyerek yola çıkıyoruz” başlığıyla yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Bildiğiniz gibi ülke tarihinin en büyük iş cinayeti olan Soma Katliamı’nın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’de süren davasında sona yaklaşılıyor. Biz Soma Katliamı’nda evlatlarını yitiren annelerin üç yıldır devam eden Soma Davası’nda sorumluların hak ettikleri cezayı alacaklarına dair umudu giderek azalıyor. Mahkemenin vereceği cezanın yeterli olmayacağını düşünerek, adalet talebimizi yeniden, daha yüksek bir sesle dile getirmek için yola çıkıyoruz.

3 yıldır süren davada her türlü baskı ve zorbalığa şahit olduk. Mahkeme heyetinin değiştirilmesi,  sanıklara ödül niteliğinde bir mütaala hazırlanmış olması, avukatımız Selçuk Kozağaçlı’nın göz altına alınması ve de en önemlisi uydurma bir sabotaj iddiası ile tüm dava süreci yukardan müdahalelerle çarptırılmıştır. Gerçek suç örtbas edilmek istenmiştir.

Karar duruşmasının hemen ardından yola çıkarak, Ankara HSK önüne kadar bir yolculuk planlıyoruz. Bu yolculukta çeşitli duraklarda iş cinayetinde evlatlarını yitirmiş, adalet arayışını sürdüren anneler ile buluşmalar gerçekleştireceğiz.

Amacımız, evlatlarını haksızca yitiren ve adalet talepleri susturulan annelerin sesine ses katmak, onlarla dayanışmak ve  mahkeme salonlarına sıkışan sesimizi sokağa taşımaktır.

Sizlerden talebimiz, bu yolculukta bizleri yalnız bırakmamanızdır. Yolculuk esnasında  sunacağınız destek bizler için çok anlamlıdır."