Maaşlarını alamayan işçiler şantiyeyi işgal etti

Maaşlarını alamayan işçiler şantiyeyi işgal etti

4 aydır maaşlarını alamayan Evril İnşaat işçileri şantiye alanını işgal etti. Binanın 11. katına çıkan işçiler “Haklarımızı alana kadar direneceğiz” pankartı açtı. 

Tuğba Özer

İstanbul Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi'nde İnşaat-İş sendikasına üye olan Evril İnşaat'ta taşeron olarak çalışan Area inşaat işçileri, 4 aydır paralarını alamadıkları için şantiye önünde direniş başlattı. Direnişin 8. gününde olan işçiler bugün şantiye alanını işgal etti. İşgalin ardından şantiyede inşaat durdu.

Binanın 11. katına çıkan işçiler “Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz” pankartı açtı. 

İşçiler “İnşaat işçisi köle değildir”, “Ücret haktır, gasp edilemez", "Direne direne kazanacağız” ,"Hırsız Evril hesap verecek" sloganları attı.

POLİS İŞGAL EYLEMİNİ DURDURDU

Şirket yetkilileri işçilerin işgal eylemine başlamasının ardından polis çağırdı. Şantiye alanına gelen polis ekipleri işçilerin işgal eylemine son vererek işçileri şantiye alanından çıkardı. Eylemlerini sürdürmekte kararlı olan işçiler yeniden şantiye alanı önünde nöbet tutmaya başladılar. 

'HAKKIMIZI ALANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ'

İşgal eyleminin sonlandırılmasının ardından konuşan bir işçi ise "Biz günlerdir İnşaat iş Senfikası ile birlikte burada yasal olarak eylem yapıyoruz. İki gün konteynerlarda kalan arkadaşlarımızın konteynerları ve yatakları dışarıya atıldı. İki gecedir dışarıda eylemimizi sürdürmekteyiz. Hakkımızı alana kadar da eylemimizi devam ettireceğiz." diye konuştu.

Polis tarafından şantiye alanından çıkarılan bir başka işçi yaşananları İleri'ye şöyle anlattı:

EYLEMİ ÇEKEN GAZETECİLERE TACİZ

İnşaat işçilerinin eylemini görüntülemek isteyen basın mensuplarına şirket yetkilisi olduğu tahmin edilen kişiler tarafından müdahale edilmek istendi. Yetkililerin telefonları ile eylemi görüntüleyen gazetecilerin fotoğraflarını ve görüntülerini çekti. Gazeteciler duruma tepki gösterdi.