Lenin'in 150. yaş günü için düzenlenecek etkinliğin hazırlık toplantısı gerçekleşti

Lenin'in 150. yaş günü için düzenlenecek etkinliğin hazırlık toplantısı gerçekleşti

Türkiye İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu, Rusya'da gelecek sene yapılacak olan Lenin'in 150. yaş kutlamaları için düzenlenen hazırlık toplantılarına katıldı.

İleri Haber

20-22 Nisan tarihleri arasında Rusya Komünistleri’nin davetiyle 2020 yılında gerçekleşecek Lenin'in 150. yaşı kutlamaları için düzenlenen, Lenin'in doğduğu şehir olan ve adını Lenin'den alan Ulyanovsk şehrinde çeşitli ülkelerden komünist partilerin katılımıyla Lenin-150 hazırlık komitesi toplandı.

Katılımcıları arasında Küba Büyükelçiliği, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nden sol güçler, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Katalonya Komünistleri Komünist Partisi, Belarus’tan “Fare World”, Gürcistan Ulusal Kurtuluş Cephesi, Çekya’dan Bohemia ve Moravia Komünist Partisi ve Toplum için Avrupa Diyaloğu (Avrupa Sol Partisi üyesi); Azerbaycan Komünist Partisi ve Nepal Komünist Partisi'nin de yer aldığı toplantıya Türkiye'den Türkiye İşçi Partisi katıldı.

Türkiye İşçi Partisi temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP/Saray rejiminin uğradığı yenilginin altı çizilirken Türkiye halklarının ve işçi sınıfının, baskı politikalarına karşı koyduğu söylendi. 

Toplantıya sunulan metinde, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının, tüm kamu kaynaklarının kullanılması ve muhalefetin baskı altına alınmasına rağmen, Erdoğan ve AKP liderliğindeki bu karanlık rejimin sona ermesinin başlangıcını işaret ettiği vurgulanırken, bu toplantının Türkiye ve dünya halkları açısından önemine işaret edildi.

TİP tarafından sunulan metinde, Lenin-150 etkinliğinin yalnızca bir anma değil, emperyalizmin saldırılarına karşı bir araya gelişin de zemini olacağı söylendi.
"Türkiye'deki komünistler olarak mücadelemizin öneminin farkındayız" diyen TİP, işçi sınıfı mücadelesini yükseltirken, tüm müdahalelere karşın Türk ve Kürt halklarının barış ve kardeşliğini savunduklarını dile getirdi.

Metinde şunlar kaydedildi:

"Türkiye işçi sınıfı, haklarına ve temel kazanımlarına en ağır saldırlar ile karşı karşıyadır. Milyonlarca işçi yoksulluğa mahkum edilmiş, grevler yasaklanmış, ezilenlerin sesini duyruacak medya susturulmuştur. İşçi sınıfının haklarını arayabilecekleri hukuk sistemi ortadan kaldırımıştır. Kadınlar,sokakta, işte erkek şiddetine maruz bırakılmış,Kürt halkının seçilmiş temsilcileri hapise atılmış, kısacası rejim halkımızın umutlarından çalmaya çalışmıştır.  Ancak, özellikle kadınlar ve gençler tüm bu saldırılara karşı teslim olmuyor, yeni direniş ve mücadele araçları yaratıyor."