Kurtulmuş: PYD'nin Cenevre'ye gidişini Türkiye engelledi

Kurtulmuş: PYD'nin Cenevre'ye gidişini Türkiye engelledi

Bakan Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'Cenevre görüşmelerinde PYD'nin bir taraf olmasını Türkiye engellemiştir. Bu önemli bir adımdı. Türkiye ılımlı muhaliflerin görüşmede yer almasını telkin etmiştir. Artık lime lime edilmiş Suriye'nin daha fazla bu durum içinde kalmaması gerekir.' dedi.

Bakan Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Cenevre görüşmelerinde PYD'nin bir taraf olmasını Türkiye engellemiştir. Bu önemli bir adımdı. Türkiye ılımlı muhaliflerin görüşmede yer almasını telkin etmiştir. Artık lime lime edilmiş Suriye'nin daha fazla bu durum içinde kalmaması gerekir." dedi. 

"TÜRKİYE TEYAKKUZDA"

Kurtulmuş, "Rus uçaklarının bombardımanları ve rejimin karadan saldırılarıyla Lazkiye, İdlip, Hama ve Halep'te sahadaki gelişmeler hep birlikte izlenmiş. Bunun sonucu olarak 65 bin kişinin Türkiye'ye, 135 bin kişinin de Suriye içinde olmak üzere, bu bölgedeki gelişmelerden etkilenen yaklaşık 200 bin kişinin göç ettiğini görüyoruz. Azaz ve Cerablus arasındaki bölgede ise yaklaşık 960 binlik nüfus var ve bu nüfus her an hareketlenmeye muhatap olan bir kitledir. Buradaki sivil vatandaşların hareketlerini ve askeri hareketliliği son derece yakından takip ediyoruz. Türkiye teyakkuz içerisinde." ifadelerini kullandı.