Kültür Bakanlığı kadın filmleri festivalinden desteğini çekti

Kültür Bakanlığı kadın filmleri festivalinden desteğini çekti

Kültür Bakanlığı, 20 yıldır desteklediği festivale desteğini kesti.

Kültür Bakanlığı tarafından Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne verilen destek ‘uygun görülmediği’ gerekçesiyle kesildi.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdür Vekili Erkin Yılmaz imzalı yazıda; “21’inci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali” adlı etkinliğe ilişkin destek talebiniz, Sinema Destekleme Komisyonu toplantı gündemine alınarak değerlendirilmiş olup, komisyonun 2018/3 sayılı kararı ile uygun bulunmamıştır” denildi.

15 ÜLKE 57 FİLM 17 ETKİNLİK

10-17 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen 21'inci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde, 24 uluslararası, 6 ulusal seçki, 12 kısa film ve 16 belgesel olmak üzere 62 film gösterimi ve 8 mekanda 17 etkinlik gerçekleştirildi. Yeni Zelanda’nın ilk kadın başbakanı Helen Clark, 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivaline konuk oldu, Clark’ın belgesel film My Year with Helen, belgeselin yönetmeni Gaylene Preston’ın da katıldığı özel bir gösterimle izleyiciyle buluşturuldu. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Onur Ödülünü, sinemaya 300’ü aşkın film ile imza atan, başarılı oyunculuğu ve yönetmenliğiyle tiyatro ve sinemamızın değerli sanatçısı Nedret Güvenç aldı. Bilge Olgaç Başarı Ödüllerini oyuncu Işık Yenersu ile yönetmen Biket İlhan alırken, Tema Ödülü’nün sahibi ise filozof, araştırmacı, yazar Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi oldu.

UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ NEDİR?

Uçan Süpürge, kadın sivil toplum kuruluşları arasında iletişim, dayanışma ve işbirliğini artırarak bu kuruluşların güçlenmesine katkıda bulunmayı; toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yaygınlaştırmak ve bu yönde duyarlılık yaratmayı; dolayısıyla Türkiye’de sivil toplum ve demokrasinin gelişimi için çalışmayı amaçlamaktadır. Türkiye’nin 1998 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin organizasyonu Uçan Süpürge tarafından yapılmaktadır. ( http://ucansupurge.org.tr )
 

DAHA FAZLA