Kızına tecavüz eden erkeği öldüren babaya hapis cezası

Kızına tecavüz eden erkeği öldüren babaya hapis cezası

Kızına cinsel saldırıda bulunan ve yıllarca tehdit eden Zeki A.’yı öldüren N.'ye 10 yıl ceza verildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın ölümünden önce Zeki A. hakkında yapılan şikayetlere "soyut iddia" diyerek "takipsizlik" kararı verdiği ortaya çıktı. 

Diyarbakır'da Zeki A. isimli erkek, M.'ye cinsel saldırıda bulunarak 3 yıl boyunca tehdit etti. M., cinsel saldırı ve işkenceye maruz bırakıldığını ailesine anlatınca olay yargıya intikal etti. M. ve ailesi savcılığa şikayette bulundu. Zeki A., ifadesinin ardından serbest bırakılırken, bu kez kadının ailesini de tehdit etmeye başladı. 11 Mart 2017 tarihinde kadının ailesinin yaşadığı evin önüne giden Zeki A, kadının annesi S.'ye şiddet uyguladı. Bunun üzerine kadının babası N. adamı öldürdü, ardından ise polise giderek teslim oldu. 

MÜEBBET CEZASI İNDİRİLDİ

Jinnews’in haberine göre, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan N., hukuk sınırları içerisinde hareket ettiğini, iki kez Cumhuriyet Başsavcılığı'na, defalarca karakollara gidip şikayette bulunduğunu buna rağmen Zeki A.'nın durumu bu noktaya getirdiğini söyledi. A’nın, kızının peşini bırakmadığı için kendisini savunduğunu vurguladı.

Mahkeme, "Kasten öldürmeye yardım etme" ile yargılanan anne S. hakkında beraat kararı verdi. Baba N. Hakkında ise "Kasten öldürme" iddiasıyla müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. N.'nin eylemini 'Haksız tahrik' altına işlediğini belirten mahkeme cezayı 12 yıla indirirken 'cezanın sanık üzerinde etkisi' gerekçesiyle de 10 yıla indirdi.

‘SOYUT İDDİA’ DENDİ 

M., 2016 yılında Zeki A. hakkında şantaj ve cinsel saldırı suçları nedeniyle suç duyurusunda bulundu ancak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmada kadının "soyut iddiası" dışında herhangi bir delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturmaya takipsizlik kararı verdi.

Bu kez baba N., kendilerini rahatsız ettiği için suç duyurusunda bulundu. Zeki A., 15 gün tutuklanıp sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmada yine "soyut iddia" diyerek takipsizlik verdi. 

 

DAHA FAZLA