Kızılay’ın kan satışı açıklamasına jet yanıt: Özür dile!

Kızılay’ın kan satışı açıklamasına jet yanıt: Özür dile!

Bağışlanan kanları yurt dışına sattığı yönündeki haberleri yalanlayan Kızılay’a yanıt gecikmedi.

İleri Haber

Kızılay, bağışlanan kanları yurt dışına sattığı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaparak, yalan olduğunu savunmuştu.

Kan satışıyla ilgili bilgiler veren ve konuyu Meclis gündemine de taşıyarak, AKP hükümetinin bağışlanan kanları yurt dışındaki şirketlere sattığını söyleyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’den Kızılay’a yanıt gecikmedi.

“Kızılay başkanı halkın gözünün içine baka baka yalan söyleyerek haddini aşmıştır” diyen CHP’li Pekşen, iftira attığını söylediği Kızılay başkanının kendisinden özür dilemesini, aksi takdirde hukuki işlem başlatacağını söyledi.

‘KANSER İLAÇLARI ÜZERİNDE KURULAN DÜZENE HİZMET ETMİŞLER’

 “Ortaya koyduğum veriler karşısında AKP hükümetinin gerçek yüzü görülmeye başlayınca hakkında onlarca iddia ve şaibe bulunan Kızılay başkanı halkın gözünün içine baka baka yalan söyleyerek bir yandan Kanser ilaçları üzerinde kurulan emperyalist düzene hizmet etmiş” diyen Pekşen’in açıklaması şu şekilde:

‘SGK’DAN ALACAĞINIZIN NEDENİ NE?’

“Diğer yandan üzerine elzem olmayan işlere bulaşarak gerçekleri gizlemeye kalkmıştır. Hazır konu açılmış ve kendisi de halk gerçeği öğrenmesin diye işin içerisine girmişken soralım. Kızılay’ın SGK kurumundan herhangi bir alacağı var mıdır? Kızılay’ın SGK kurumundan alacağının nedeni nedir? Hazır konu açılmışken soralım Kızılay Genel Müdür, Genel Müdür yardımcıları ve danışmanların maaşları ne kadardır?”

[ih2]

‘KIZILAY BAŞKANI HALKIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLEYEREK HADDİNİ AŞTI’

“Kızılay başkanı halkın gözünün içine baka baka yalan söylemiş ve haddini aşmıştır. Şimdi buradan 80 milyon adına soruyorum. Bağışçılardan toplanılan kandan elde edilen Plazma, Eritrosit

ve Trombositler ne olmaktadır?”

‘ÖZÜR DİLE’

“Kızılay başkanı benden özür dilemez ise, onun yalancı ve iftiracı olduğunu mahkeme ilamına bağlayıp tüm dünyaya ifşa edeceğim. Yalanlara karnımız tok bu emperyalist düzen çökecek. Nokta!”

‘MESELE KAN BAĞIŞI DEĞİL’

Kan bağışçılarına teşekkür ediyorum. Konu Kızılay değildir. Konu ilaç üretiminin AKP eliyle yabancı tekellere teslim edilmiş olmasıdır. Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları büyük başarıdır. Bunu TBMM’de de söyledim. Kızılay Başkanı sen neyin telaşı içerisindesin?”

[ih3]

PEKŞEN HALK SAĞLIĞI MÜCADELESİYLE BİLİNİYOR

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, halk sağlığına ilişkin çalışmaları ve mücadeleleriyle biliniyor.

Türkiye ortalamasının 6 kartı oranında kanserden ölüm vakalarının görüldüğü Trabzon ilimizin milletvekili olan CHP’li Pekşen, bir süre önce İleri Haber’in gündeme getirdiği Trabzon Limanı’ndan kanser içeren kimyasalların korunmasız ve usule aykırı sağlıksız bir biçimde buğday nakliyesinin yapıldığı yerde tutulduğu haberiyle de gündeme gelmişti.