Kılıçdaroğlu'na saldıranlardan 8'i serbest bırakıldı

Kılıçdaroğlu'na saldıranlardan 8'i serbest bırakıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran 9 kişinin kimlikleri tespit edilerek gözaltına alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınan Osman Sarıgün daha sonra tutuklanırken 4 kişi ise serbest bırakıldı.

Cumhruriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara'nın Çubuk Mahallesi'ndeki asker cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı gerçekleştiren 9 kişinin kimliklerinin tespit edilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin, mahallede oturan Osman Sarıgün olduğu belirlendi. Olaydan sonra kaçıp, ortadan kaybolan Osman Sarıgün ise Çubuk'a yaklaşık 190 kilometre uzaklıkta, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanıp, gözaltına alındı.

GÜNCELLEME 00.30

Şu ana kadar gözaltına alınan 9 kişiden 5'i mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla 3'ü de savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu’na yumruk atarak saldıran Osman Sarıgün’ün ise gözaltı süresi uzatıldı.

GÜNCELLEME 22.20

Soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden 1’i kadın 4 kişi de jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri, adliyeye çıkarılırken ceketiyle yüzünü kapattı. 4 kişinin savcılıkta sorgusu sürüyor. Böylece, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişinin tamamının adliyeye sevki gerçekleşti.

4 KİŞİ SERBEST

Bu arada, sabah adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3’ünün savcılık tarafından serbest bırakılmasından sonra, adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheli de serbest bırakıldı.

GÜNCELLEME 21.00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı olayına ilişkin jandarma tarafından gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'inin işlemleri tamamlanmıştı.

Geriye kalan 4 şüpheli de ifadelerinin alınmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Çubuk Adliyesine getirildi. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OSMAN SARIGÜN'ÜN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: ‘KALABALIKTA GALEYANA GELDİM’

Gözaltına alınan Osman Sarıgün'ün ilk ifadesi ortaya çıktı.

Osman Sarıgün’ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek, Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk attığını söylediği belirtildi. Sarıgün’ün, adliyedeki işlemleri sürerken, gözaltındaki 5 kişinin de jandarmadaki işlemleri sürdürülüyor.

SARIGÜN TUTUKLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na asker cenazesinde yumruk atan Osman Sarıgün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

9 KİŞİDEN 3’Ü SERBEST, BİRİSİ İÇİN ADLİ KONTROL TALEBİ

Gözaltına alınan diğer 8 kişiden 3’ünün savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldığı, birisinin ise adli kontrol uygulamasıyla mahkemeye sevk edildiği bildirildi.