Kılıçdaroğlu İnce'nin son oy oranını açıkladı

Kılıçdaroğlu İnce'nin son oy oranını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçimlere 12 gün kala TV'de soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Star TV’de “Nazlı Çelik ile Seçim Özel” adlı programda soruları yanıtladı:

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başıklar:

" - Erdoğan’ın tek derdi biziz. Bizim içimiz dışımız bir. Ayna gibiyiz biz. Ülke sevdalıyız biz. Ayrıştıran, dedikodu yapan bir gelenekten geliyoruz. Kul hakkı yemiyoruz. Benim üzerimden İnce’ye İnce üzerinden bana yüklenerek zaman kaybetmesin. Türk Lirası’nın değer kaybını açıklasın. Dış güçleri açıklasın.

- Hiç kimsenin konuşamayacağı, medyanın yüzde 90’ını kontrol etmek istediği bir alan yaratmak istiyor Erdoğan. Halkın artık karar verme zamanı.

'AKP İYİ PARTİ'NİN SEÇİME GİRMESİNİ İSTEMİYORDU'

- YSK’nın İYİ Parti’yi seçime sokmayacağı duyumu aldık. Bir üye katılmadı diye kararı alamadılar. Biz hemen 15 milletvekilini İYİ Parti’ye yolladık. Zorunlu olarak YSK seçimlere katılabilirsiniz kararı aldı ve gereğini yaptık. İktidar İYİ Parti’nin seçime girmesini istemiyordu.

- Yönetemiyorum noktasına gelenler erken seçim kararını aldılar. Bizim seçim reklamımızda Türk bayrağı gözüküyor diye reklamımız TRT’de yayınlamadı, fakat Erdoğan’a yasak işlemiyor.  Eşit olmayan koşullarda bir seçim yapılıyor ancak adalet galip gelecek .

- Muharrem İnce cumhurbaşkanı seçilecek. O koltuğa oturacak. Bütün dünyaya güven verecek. Demokrasi konusunda adalet konusunda huzur konusunda. Türkiye genç ve dinamik bir cumhurbaşkanı seçecek.

'İNCE'NİN OYU YÜZDE 30'U GEÇTİ'

- Muharrem İnce’nin oy oranının CHP’den fazla olmasını elbette isteriz. Yüzde 30’u aştığını görüyoruz anketlerde ama özel olarak yaptırdığımız bir anket yok. Çünkü İnce 81 milyon cumhurbaşkanı olacak. AKP’lilerden de Saadet Partisi’nden de oy alacaktır. ‘Ekonomik gidişata kötü gidişata son vereceğim’ diyor. Konumu gereği yüzde 51 almak zorunda. Kinle öfkeyle, yalanla dolanla ülke yönetilmez, akılla ülke yönetilir.

- Eski parlamenter sistemi en çok eleştiren biziz.  Yeni parlamenter sistemde kadın erkek eşitliği olacak. Bunun adı da iyileştirilmiş parlamenter sistem olacak. İki yıllık bir süreçte gerçekleşecek bu. Anayasa değişikliği için tüm partilerin bir araya gelmesi, demokratik bir anayasa yapmamız lazım. Parti genel başkanı cumhurbaşkanı olamaz.

'DANIŞTAY ÜYESİ İSTİFA ETSİN'

- Danıştay üyesi Demirel istifa etmeli. AKP’den mi yoksa MHP’den mi aday olur bilmem ama siyasetle uğraşacaksa saygı gösteririz. Twitler atıyor, iş çığırından çıkmış durumda zaten. Danıştay’ı kirletti.

- Demirtaş’ın diploması var. Peki Erdoğan neden Demirtaş’a ‘terörist’ diyor. Bir kişinin suçlu olup olmadığına hakimler karar verir."