'Kedi kavgası' değil nefret saldırısı

'Kedi kavgası' değil nefret saldırısı

LGBTİ aktivisti trans kadın Kıvılcım Arat ve arkadaşı Mehmet Dirlik evinin bahçesinde saldırıya uğradı.

Beyoğlu Gümüşsuyu'nda yaşayan LGBTİ aktivisti trans kadın Kıvılcım Arat ve arkadaşı Mehmet Dirlik bahçede kedi beslemelerini bahane eden komşularının saldırısına uğradı, 

N.B.C. evindeki havalı tüfekle aynı apartman sakini Arat’a ateş etti, araya giren Dirlik de yaralandı.

Beyoğlu’nda yaşayan Arat, sabah saatlerinde kedileriyle birlikte yaşadığı binanın bahçesine çıktı. Aynı apartmanda oturan N.B.C. isimli kişi ise bahçenin kendisine ait olduğunu söyleyerek Arat’tan kedileri çıkarmasını istedi. Tartışma sırasında N.B.C. evinden bir sopa alarak Arat’ın üzerine yürüdü, Arat da bahçede eline aldığı bir süpürge sapıyla bina sakinine karşı kendini korumak istedi. Apartmanda yaşayan komşular araya girdi.

‘BİNADA YAŞAMAMIZI İSTEMİYORLAR’

N.B.C. daha sonra evine tekrar girerek, bu sefer havalı tüfekle dışarı çıktı. N.B.C. elindeki silahla tartıştığı kişilerin üzerine iki el ateş ettiği belirtildi.Kavgayı ayırmaya çalışan Mehmet Dirlik saçmaların hedefi oldu. Hafif yaralanan Dirlik, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine gelen polis ekibi, silahla ateş eden N.B.C.’yi gözaltına aldı. Hürriyet'in haberine göre Taksim Polis Merkezi’ne götürülen taraflar birbirlerinden şikâyetçi oldu.

Darp edildiğini belirten Arat “Aynı komşu ile daha önce de tartışmıştık. Kedileri bahane etti, üzerime saldırdı. Saldırırken ‘binada travesti istemiyorum’ diye bağırdı. Binada yaşamamı istemiyor, bu nedenle üzerimize silah sıktı” dedi.

DAHA FAZLA