KDHC'nin nükleer kararına Çin'den destek

KDHC'nin nükleer kararına Çin'den destek

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin nükleer programını durdurarak ülke ekonomisini geliştirme kararı almasına Çin destek verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang yaptığı açıklamada, KDHC yönetiminin nükleer denemelerini durdurarak ülke ekonomisini geliştirmeye odaklanma kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kararının, yarımadanın nükleerden arındırılmasına ve sorunun siyasi yollardan çözülmesine yardımcı olacağına inandıklarını ifade etti. Lu Kang, yarımadada barışın uluslararası toplumun ortak beklentisi olduğunun da altını çizdi. Kang,KDHC yönetiminin ülke ekonomisini geliştirmede ve halkın yaşam koşullarını iyileştirmede başarılı olmasını temenni ettiklerini dile getirdi. 
Lu Kang ayrıca Çin'in KDHC'yi diyalog ve istişareler gerçekleştirmek suretiyle desteklemeye hazır olduğunu da ifade etti. İlgili tüm tarafların temkinli davranarak yarımadada barışın sürdürülmesi için somut adımlar atmasını umduklarını söyleyen Kang, Çin'in de bu yöndeki çalışmalarda aktif rol oynamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.