KDHC ve Güney Kore’den dünyaya barış mesajı: Bir daha asla savaşmayacağız!

KDHC ve Güney Kore’den dünyaya barış mesajı: Bir daha asla savaşmayacağız!

Tarihi zirvede buluşan KDCH ve Güney Kore liderleri: Kore Yarımadası’nda bir daha artık savaş olmayacak. Asla geri dönmeyeceğiz.

Dünya bugün Kore Yarımadası’nda önemli bir tarihe tanıklık ediyor.

Tarihi zirvede bir araya gelen KDHC lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in bu sabah Barış Köyü’nde yaptıkları buluşma sonrası ortak bir deklarasyona imza attı.

BARIŞ VURGUSU

KDHC Kim ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon, Kore Yarımadası'nın 'nükleer silahlardan tamamen arındırılması' amacıyla çalışma konusunda anlaştıklarına dair ortak deklarasyon imzaladı. Deklarasyonda tarafların silahlanmayı azaltma, 'düşmanca eylemleri' kesme, iki ülke arasındaki sınırın 'barış bölgesine' çevrilmesi ve ABD gibi diğer ülkelerle çok taraflı müzakerelerin takip edilmesi sözleri yer aldı.

‘BİR DAHA KORE YARIMADASI’NDA SAVAŞ OLMAYACAK’

‘Kardeş’ iki ülkenin ‘düşmanlığı azaltmak’ amacıyla gelecek ay yüksek düzeyli görüşmeler yapacağı açıklandı. Sputnik’in aktardığı haberde, deklarasyonun imzalanmasının ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

Güney Kore lideri Moon sonbaharda KDHC’yi ziyaret edeceğini açıklarken bir daha Kore Yarımadası'nda savaş olmayacağı sözünü verdi.

'BİRLEŞME İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMA KARARI ALDIK, ASLA GERİ DÖNMEYECEĞİZ'

Güney Kore lideri Moon'un açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“Gelecekte yaşayacağımız karada, denizde ve havada bundan sonra bir daha düşmanca eylemler içinde olmayacağız. Birleşme için birlikte çalışma kararı aldık. Bundan sonra asla geri dönmeyeceğiz.”

'BİZ KARDEŞİZ, UMARIM BİR ARAYA GELİP YENİ BİR GELECEĞİZ BAŞLATABİLİRİZ'

KDHC lideri Kim Jong-un’un açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

“Tarih kendi kendine yazılmaz. O, dönemin insanlarının çabasıyla yazılır.

Eğer insanların isteklerine öncelik verirsek birleşme daha yakın sürede gelir.

Tek soy, tek kültür ve tek millet ayrılamaz. Biz aslında kardeşiz. Umarım bir araya gelip yeni bir geleceği başlatabiliriz. Bu yüzden sınırı geçip Güney Kore'ye geldim.”