Kayıp Leyla'yı bulana para ödülü

Kayıp Leyla'yı bulana para ödülü

Bayramın birinci günü Ağrı’da kaybolan Leyla’yı arama çalışmaları devam ediyor. Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir torunu bulup getirene veya doğru ihbar yapana 300 bin lira ödül vereceklerini söyledi.

Bayramlaşmak için ailesiyle birlikte Ağrı’ya bağlı Bezirhane Köyü’ne giden Leyla, evin önünde amcası ile oynarken kayboldu. Ailenin ihbarı üzerine arama kurtarma ekipleri Leyla için seferber oldular. Jandarma ve AFAD ekipleri çalışma başlattı. Van AFAD İl Müdürlüğü’nden de bölgeye destek ekip gitti.
Köy çevresinden geçen dere, iş makineleri ile kesilerek köprü altları toprak ile kapatıldı. Dere yataklarında çalışmalar yoğunlaştırıldı. Dere yataklarının suyu kesilerek dalgıç ekipleri, vinçlerle ve kepçelerle birlikte dere yataklarını taradı. Kaçırılma ihtimali de değerlendirilien Leyla’ya dair henüz bir ize rastlanılmadı.

DEDESİNDEN LEYLA'YI BULANA 300 BİN TL ÖDÜL

Habertürk’ün haberine göre köyde ekiplerle birlikte arama kurtarma çalışmasına katılan Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir Leyla’yı bulana ya da doğru ihbarda bulunana 300 bin lira vereceğini belirtti.
Bayram günü köy mezarlığına gittiklerini belirten Aydemir’in sözlerinin bir kısmı şu şekilde:
"Ben mezarlıktan taziyeye gelmiştim daha sonra Leyla’nın annesi de eve geçmişti. Kızda amcası ile dışarıda oyun oynuyordu. 20 dakika geçer geçme bir söylenti yayıldı. ‘Kızı kaçırmışlar ve kız kaybolmuş’ denildi. Ben hiç önemsemedim. Dışarıda çıkmadım. Sonra anons ettiler. Çıktık baktık kız yok. Ben buradan 81 milyon insanımıza sesleniyorum bize haber verip sağ salim teslim edene 300 bin lira ödül vereceğiz. Bize yardımcı olsunlar.
Jandarma, polis, AKUT, AFAD her yerde arıyor. Köydeki suları kestik 4 gündür arıyoruz. Bu çocuktan hala haber yok. Bütün Türkiye’nin insanından yardım bekliyoruz. Bu çocuğu bulurlarsa bize haber versinler." dedi.

DAHA FAZLA