Kaptan Cousteau'nun gemisi Calypso yeniden denize açılıyor

Dünya çapında tanınan deniz ve su altı bilimcisi Kaptan Cousteau'nun gemisi Calypso yeniden denize açılacak.

Fransız deniz ve sualtı bilimi uzmanı Kaptan Cousteau'nun gemisi Calypso birkaç ay sonra yeniden denize açılacak. Calypso'nun sahiplerinin kurduğu Cousteau Topluluğu Vakfı, geminin 'yeni bir hayata başlayacağını' söyledi.

Cousteau Topluluğu, geminin baştan aşağı yenileneceğini ve Concarneau tersanesinden 2016 yılının ilk üç ayında demir almaya hazır hale geleceğini duyurdu. Topluluğun başkanı Francine Cousteau, "Kaptan Cousteau'nun da dilediği gibi, iki motoruyla güçlendirilip deniz seferine dayanıklı hale getirilecek" dedi.

İngiliz mayın tarama gemisi olan Calypso 1950 yılında 'mobil okyanus bilimi laboratuvarına' dönüştürüldü. Eski bir deniz subayı olan Cousteau, ilk deniz ve sualtı yaşamına dair araştırmaları bu gemiyle yaptı. 

Fransız deniz uzmanı Jacques Yves Cousteau, 11 Haziran 1910 yılında doğdu, 25 Haziran 1997 yılında hayatını kaybetti.

Denizle ilgili çok sayıda film de çeken Cousteau 1956'da Le Monde du Silence (Sessizlik Dünyası) adlı filmiyle Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü aldı. Cousteau'nun en değerleri belgesel serilerinden 'Jacques Cousteau'nun Denizaltı Dünyası' belgesellerini de Calypso'yla çekti. (BBC Türkçe)

DAHA FAZLA