Kadın hastalarının görüntülerini kaydedip, internette yayınlayan doktor serbest bırakıldı

Kadın hastalarının görüntülerini kaydedip, internette yayınlayan doktor serbest bırakıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kadın hastalarının özel görüntülerini kaydederek, internette yayınladığı için gözaltına alınan doktor E.B.Ç. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde E. B. Ç. isimli doktor kadın hastalarının özel görüntülerini çekerek internet sitesi aracılığıyla yaydığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Doktor E. B. Ç. savcılıkta verdiği 4 saatlik ifadenin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

E.B.Ç.'nin ev, işyeri ve aracında yapılan aramalarda 2 telefon ve 3 hard diske incelenmek üzere el konuldu.

SİBER SUÇLAR KAPSAMINDA SUÇ İŞLEDİĞİ ŞÜPHESİYLE AÇIĞA ALINDI

Konuyla ilgili hastane bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 'Hastanemiz bünyesinde oluştuğunu tespit ettiğimiz siber suçlar kapsamında kişisel verilerin saklanması ve paylaşılması konusunda suç işlediği şüphesi oluşan personelimiz açığa alınmış, hakkında idari ve yasal soruşturma başlatılmıştır' denildi.

Kendisine ait videonun internet sitesinde yayınlandığını duyması üzerine polise başvuran genç kadının da 'Videoyu izlediğimde Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Genel Cerrahi Göğüs Guatr polikliniğinde 04 Ocak'ta muayene edildiğim sırada çekildiğini fark ettim. Muayene ederken kapıyı kilitlemişti. İçeride de başka biri bulunmuyordu. Bu nedenle başka birinin bu videoyu çekmesi imkansız. Muhtemelen yaka kamerası kullanmış. Kendisinden şikayetçiyim' dediği öğrenildi. (DHA) 

 

DAHA FAZLA