Kadıköy'de işkenceyle gözaltına alınan liseliler serbest bırakıldı

Kadıköy'de işkenceyle gözaltına alınan liseliler serbest bırakıldı

AKP hükümetine sembolik olarak karne vermek isteyen liselilere polis çok sert bir şekilde saldırdı. Çok sayıda öğrenci işkenceyle gözaltına alındı.

İlk ve ortaöğretimlerde bugün öğrencilere karneler verilirken, liseliler de AKP hükümetine sembolik olarak karne vermek istedi. İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Süreyya Operası önünde bir araya gelen lise öğrencileri Boğa Heykeli’ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis yaşları 14 ile 16 arasında değişen çocuklara sert bir şekilde saldırarak yaka paça gözaltına alındı.

Liselileri yerlerde sürükleyen polisler ters kelepçe takarak çocukları gözaltı aracına bindirdi.  
 

HALKTAN SERT TEPKİ: ÇOCUK BUNLAR ÇOCUK!

Gözaltına alınan çocuklara polis aracı içerisinde de işkence devam etti. Polis, liselilere gözaltı aracında içinde de coplarla saldırdı. Saldırı ve işkenceye Kadıköy halkı sert şekilde tepki gösterdi. Gözaltı aracının etrafında toplanan kalabalık polisi yuhaladı, öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. 

'LİSELİLER HASTANEYE GÖTÜRÜLÜYOR'

Avukat Tamer Doğan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre gözaltına alınan öğrenciler şu an hastaneye götürülüyor. 

İŞKENCE GÖREN ÇOCUKTA BEYİN TRAVMASI ŞÜPHESİ

Gözaltına alınan çocuklardan M.E. beyin tramvası şüphesiyle tomografiye götürüldü.

LİSELİLERE DESTEK BÜYÜYOR

HDP milletvekili adayları Sema Uçar, Veli Saçılık, Aylin Hacaloğlu, Erol Katırcıoğlu, İlhan Çelik, Tuncay Gökçe, Cansu İrem Kalender ile HDP Kadıköy İlçe Örgütü ve CHP Milletvekilleri Mahmut Talan, Ali Şeker, Barış Yarkadaş çocukların tutulduğu karakolun önünde bekleyişe geçti.

'SERBEST BIRAKILACAKLAR'

Barış Yarkadaş'ın yaptığı açıklamaya göre gözaltına alınan liselilerden 18 yaş altında olanlar Yoğurtçu Parkı'na diğerleri ise Rıhtım Karakolu'na getirildi. Liselilerin avukatlarla birlikte ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmaları bekleniyor.

İFADELER ALINMAYA BAŞLANDI

Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirilen liselilerin ifadeleri alınmaya başlandı.

ŞIK VE SAÇILIK'TAN DESTEK AÇIKLAMASI

HDP milletvekili adayları Ahmet Şık ve Veli Saçılık, Kadıköy Rıhtım'da liselilere destek açıklamasında bulundu.

LİSELİLER SERBEST BIRAKILMAYA BAŞLANDI

Gözaltındaki liseliler Yoğurtçu Çocuk Karakolu'ndan bırakılmaya başlandı.

DAHA FAZLA