Kadıköy'de işkence gören liselilere dava

Kadıköy'de işkence gören liselilere dava

Kadıköy’de karne eylemi yapmak isterken polisin işkencesine maruz kalan liselilere dava açıldı.

Kadıköy Bahariye Caddesi’nde 8 Haziran Cuma günü 'Karneler sizin, gelecek bizim' eylemi yapmak isteyen 30 liseli polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı. Eylem yapamadan gözaltına alınan öğrenciler, polis otosunda dakikalarca işkence görmüş, darp edilmişti.

POLİS OTOSUNDA TERS KELEPÇELİ İŞKENCE

İşkence gören liseliler arasında 18 yaşın altında öğrenciler de bulunuyordu. Darp nedeniyle bir öğrencinin kolu kırılmış, bir öğrencinin de kafası yarılmıştı. Öğrenciler polislerin elektrikli cop ile kendilerine elektrik verdiğini iddia etmişti.



Öğrenciler gündüz saatlerinde gözaltına alınmış, akşama kadar polis otosunda elleri ters kelepçeli şekilde tutulmuştu. Gece geç saatlerde serbest bırakılan liseliler, olaydan sonra görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

18 YAŞINDAN BÜYÜK ÖĞRENCİLERE DAVA 

Olayın üzerinden bir buçuk ay geçti. Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın haberine göre suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada hiçbir polisin ifadesine başvurulmazken, 18 yaşından büyük öğrencilere dava açıldı.

Haklarında 2911 sayılı toplantı ve gösteri yasasına muhalefetten dava açılan 19 öğrenci ve 2 muhabirin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi Anadolu İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

DAHA FAZLA