İzmir'in parasını ödediği su 'delikten sızıyor'

İzmir'in parasını ödediği su 'delikten sızıyor'

Baraj, tabanındaki delik nedeniyle İzmir, parasını ödemesine karşın su alamıyor.

448 milyon metreküp kapasiteli Gördes Barajı , tabanındaki delik nedeniyle 45 milyon metreküpten fazla su tutamıyor. DSİ’nin 2009’da tamamlanan barajdaki deliğin 2016’da kapandığı yönündeki söylemlerine rağmen, İzmir’e tek damla su verilemedi. Gördes’ten İzmir’e gelmesi planlanan su için 2010 yılından bu yana düzenli ödeme yaptıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Öyleyse sen de bana suyu ver. Ama veremiyorlar. Çünkü ortada delik var!” dedi.

'TARIMA SU YAZIN VERİLİR, ARAP KIZI CAMDAN BAKARKEN DEĞİL'

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Kocaoğlu, Gördes’ten İzmir’e suyu taşımak için DSİ’nin yaptırdığı 115 kilometrelik isale hattının da “eksik ve hatalarla” teslim alındığını ileri sürdü. Barajdaki soruna karşın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yerel yönetimi suçlamaya çalıştığını kaydeden Kocaoğlu, şunları söyledi:

“DSİ’nin yaptığı hat yalnızca kâğıt üzerinde. Öyle hatalar var ki, devralmamız mümkün değil. Bize su veremedikleri için Belkahve’de yaptığımız arıtma tesisini 1.5 yıldır deneyemedik bile. Tarıma veriyorum diye bir laf var. Tarıma yazın su verilir; yağmur yağarken, seller akarken, Arap kızı camdan bakarken değil!.”

'KAÇARSA KAÇSIN'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’de partisinin İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada açıklama yapan Eroğlu, Gördes Barajı’yla ilgili, “Gördes Barajı’nda 2017 yılında suyu tuttum. Bir miktar su kaçarsa kaçsın dedik. Öyle bir fedakârlık yaptım. Barajda sorun yok” diye konuştu.

DAHA FAZLA