İTÜ'de öğrenci kulübüne engelleme

İTÜ'de öğrenci kulübüne engelleme

İTÜ'de öğrenci kulübü tarafından düzenlenmesi planlanan etkinlik rektörlük tarafından engellendi.

İleri Haber

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Sosyal Bilimler Kulübü tarafından düzenlenmesi planlanan ‘Mühendislerin Mimarların Toplumsal Sorumlulukları’ başlıklı panel rektörlük engellemesine uğradı.

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca, Sosyal Bilimler Kulübü’nün 21-22 Şubat tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü ve Taşkışla Sahnesi'nde düzenlemeyi planladığı etkinlik için yapılan başvuruyu yanıtlamadı. Rektörlüğe 4 Ocak tarihinde gönderilen ve en geç 2 haftada cevaplanması zorunlu olan etkinlik başvuru dilekçesi cevapsız bırakıldı.

İTÜ'de görevli akademisyenler ile İTÜ mezunu mühendis ve mimarların katılacağı etkinliğin engellenmesi hakkında açıklama yayınlayan Sosyal Bilimler Kulübü üyeleri, üniversitelerinde kültür-sanat kulüplerinin mekansızlaştırılması, ödeneksizleştirmesi ve sansürlenmesinin her geçen gün hız kazandığını kaydetti.

[ih2]

Sosyal Bilimler Kulübü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kulüplerin son zamanlarda yaşadığı sorunlar İTÜ öğrencilerince biliniyor. Özellikle kültür-sanat kulüplerinin mekansızlaştırılması, ödeneksizleştirilmesi ve sansürlenmesi hız kazandı. Bizler de Sosyal Bilimler Kulübü olarak diğer kulüplerimizin ve Taşkışla Sahnesi'nin sorunlarını sahipleniyoruz.

Sosyal Bilimler Kulübü olarak biz de engellemelerden payımızı aldık!

Teknik Üniversite'de Sosyal Bilimler Kulübü olmanın gereği olarak 21 Şubat'ta Ayazağa'da, 22 Şubat'ta Taşkışla'da gerçekleştirmeyi planladığımız, mühendis ve mimarların toplumsal sorumlulukları, tarihsel önemi ve insan hayatına etkileri konulu etkinliğimizin dilekçelerine, KSB çalışanlarının ve kulüp üyelerimizin hatırlatmalarına ve cevap beklemelerine rağmen rektörlük tarafından cevap dahi verilmemiştir. Dilekçelerimizi geçtiğimiz dönemin sonunda KSB'ye vermiştik, rektörlüğe yazı ise 4 Ocak'ta gitmişti, normalde en geç 2 haftada olumlu ya da olumsuz bir cevap verilen etkinlik dilekçeleri, rektörlüğün oyalamaları sebebiyle cevapsız kalmıştır. Kulüpçü olan sıra arkadaşlarımızın özellikle kapsamlı ve konuşmacılı etkinlik düzenlemenin zorluğunu bildiklerine eminiz. Okulumuzda akademisyen olanından, Teknik Üniversite mezunu olup kendi alanlarında yetkinleşen tanınmış mühendislere-mimarlara veya rektörlükteki asansörlere kadar denetleyen TMMOB'un yönetim kurulu üyesine kadar, konuşmacıları konularına göre özenle seçerek, kendilerinden randevu alıp görüşerek günlerce emek vermiş bulunmaktayız. Öğrencilere hiçbir katkısı olmayan İKZ gibi etkinliklerin desteklenip kültür-sanat faaliyetlerine karşı tam tersi yönde yaklaşılması başta emek harcayan arkadaşlarımız olmaz üzere hepimizi üzmüştür.

[ih3]

Bu emeğe karşılık her gün cevap talep etmemize rağmen hiçbir geri dönüş alamadığımızı öncelikle sıra arkadaşlarımıza daha sonra kulüpçü arkadaşlarımıza bildiriyoruz."

DAHA FAZLA