"İşten çıkarmaların 30 Mart'tan sonra olması tesadüf mü?"

Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş Van'da işini kaybeden depremzede işçileri meclis gündemine taşıdı. Aktaş, Faruk Çelik'e "İşten çıkarmaların 30 Mart'tan sonra olması tesadüf müdür" sorusunu yöneltti.

(İleri - Haber Merkezi) Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Van'da İş-KUR bünyesinde çalışan işçilerin işten çıkarılmasını verdiği soru önergesiyle meclise taşıdı. Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “İşten atılmaların 30 Mart yerel seçimlerinin hemen sonrasına denk gelmesi bir tesadüf müdür” diye sordu.

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR
Kemal Aktaş verdiği soru önergesinde 3 yıldır çalıştıkları işlerini bir günde kaybeden işçileri hatırlatarak “Aileleriyle birlikte sayıları binlerle ifade edilen bu yurttaşlarımızın günlük yaşamlarını sürdürmeleri için almış olduğunuz tedbirler nelerdir” sorusunu yöneltti. Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş işten atılan bir kadın işçinin geçirdiği bunlaım sonuvu intihar girişiminde bulunduğunu belirterek, Faruk Çelik'e “İşten atılan İş-KUR işçilerinin sorunları giderek bir sosyal krize dönüşmektedir. Bu sorunun başka toplumsal sorunlara da yol açmaması için ne tür önlemleri almayı planlıyorsunuz” diye sordu.

'TESADÜF MÜ?'
Aylardır seslerini duyurmaya çalışan işçilerin defalarca polis saldırısına maruz kaldığını, işlerini herhangi bir gerekçe ileri sürülmeden kaybettiklerini vurgulayan Kemal Aktaş verdiği soru önergesinde “İşten atılmaların 30 Mart yerel seçimlerinin hemen sonrasına denk gelmesi bir tesadüf müdür?  Değilse yasal gerekçeniz nedir” ifadelerini kullandı. Aktaş , bakan Faruk Çelik'e “Aylardır seslerini duyurmaya çalışan ve sadece asgari ücretle çalıştıkları işlerini geri isteyen işçilerle ilgili yürüttüğünüz bir çalışma var mıdır” diye sordu.