İşten çıkarılan Samsun Makro-Taze Market işçileri mücadeleyi sürdürüyor

İşten çıkarılan Samsun Makro-Taze Market işçileri mücadeleyi sürdürüyor

Samsun Makro-Taze Marketin kapanmasıyla hakları verilmeden işten çıkarılan işçiler, şehir merkezinde eylem gerçekleştirdi. Haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyleyen işçilere, yurttaşlar alkışlarla, araba kornalarıyla destek verdi.

Samsun’da işten atılan Makro-Taze Market işçileri, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Makro Marketin Barış Bulvarı şubesine yürüdü.

Evrensel'in haberine göre, eylem boyunca "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Tazminat hakkımız, söke söke alırız", "Açlıktan ölmeyiz, davamızdan dönmeyiz", "İşçiler burada vekiller nerede", "Samsun uyuma işine sahip çık", "Şeref şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atıldı.

Siyasi partilerin katıldığı eyleme yurttaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

'SESİMİZİ DUYMAYANI VEKİL OLARAK KABUL ETMİYORUZ'

İşçiler adına açıklama yapan Hasan Kaya, aylardır mağdur olduklarını, Samsun milletvekillerinin kendileri ile ilgilenmediğini belirterek, vekillerin bunun için seçildiğini ve bu görevi yapmayanları vekil olarak kabul etmediklerini ifade etti. "Bizler keyfimizden bu soğukta, yağmurda sokaklara çıkmıyoruz. Ekmeğimizin, haklarımızın peşindeyiz. Yetkililer artık sesimizi duymak zorunda. Seçim yaklaşıyor, seçim gelmeden sorunlarımıza çözüm istiyoruz. Sorunlarımızı çözün, herkes işine gücüne baksın. Haklarımızı alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

'600 İŞÇİ MAĞDUR EDİLDİ'

Atılan işçilerden Mustafa Sekmen "Daha önce kapatılan şubelerden mağdur edilen arkadaşlar vardı, aylardır mücadele ediyorlar. En son Barış Bulvarı şubesi, Duruşehir ve Limon şubeleri de kapatıldı. Kapatılırken haklarımızı vermediler. Bizimle birlikte Samsun’daki Makro-Taze marketlerde çalışan 600 işçinin tamamı mağdur edilmiş oldu. En son şubeleri kapatırken bir bir buçuk aylık maaşlarımızı da alamadık. Her gün 3 kişinin maaşını ödeyeceklerini söylediler, söz verdiler. Birkaç kişiye göstermelik ödeme yaptılar sonrası belirsiz. Telefonlara cevap vermiyorlar. Biz de diğer arkadaşlarla birlikte mücadeleye katılıyoruz. Mağdur olan tüm arkadaşların duyarlı olması gerekir. Mağazalarda kalan malların bir kısmını da patronun adamları gizlice satmışlar" dedi.