İşte Türkiye'ye AKP'nin getirdiği hijyen

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün muhtarlarla buluşmasındaki konuşmasında "bu ülkeye hijyen bizimle geldi, ondan önce yoktu, hasteneler pislik içindeydi" dedi. Oysa hastaneler AKP'nin kar ve özelleştirme temelli politikaları sonucunda ciddi hijyen sıkıntılarıyla karşı karşıya.

(İleri - Haber Merkezi) Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Saray'da topladığı muhtaralara konuşurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı batırdığını, onun zamanında hastanelerin pislik içerisinde olduğunu söyledikten sonra "bu ülkeye hijyen bizimle geldi, bizden önce yoktu" ifadelerini kullandı.

Oysa AKP'nin kar ve özelleştirme eksenli sağlık politikalarının bir sonucu olarak en temel hijyen kuralları bile hiçe sayılıyor. Sosyal medya üzerinden yapılacak kısacık bir araştırma bile, hastanelerdeki böcekleri, küflü yemekleri, pis tuvaletleri gözler önüne seriyor. Sağlık emekçilerinin tüm çabalarına rağmen hastane yönetimleri hijyen konusunda adım atmazken, hijyen eksikliği sadece hastaları değil, risk altında çalışan sağlık emekçilerini de tehdit ediyor.

Biz de İleri olarak AKP'nin sağlıkta dönüşüm politikalarının sonucunda hastanelerdeki hijyen skandallarından bir derleme hazırladık. Asistan hekimler tarafından kurulan "Gına Geldi" adlı grubun sosyal medya sayfasında yer alan görüntüler Erdoğan'ın yalanlarını kanıtlar nitelikte.

UYARI: Aşağıdaki görüntüler rahatsızlık yaratabilir.

Gaziantep Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden küflü zeytinler.

Hasta ve personel için çıkan böcekli yemek.

Yine bir böcekli yemek.

Marmara Üniversitesi Hastanesi'nden böcekli bir yemek.

Yoğun bakım hasta formunun üzerinde dolaşan sinek.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde karıncalar.

Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi'nden kurtlu bir yemek.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde içinden sinek çıkan bir yemek.

Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nden tırtıllı bir yemek.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nin yağış sonucu kanalizasyon sularıyla dolan otoparkı.

BONUS: Bu temiz ve hijyenik tuvaleti kullanmak isteyen hastalar ise "otelcilik hizmeti" adı altında geceliği 600 TL olan ücreti ödemek zorunda.

DAHA FAZLA