İstanbullular 'Yeni Bir Başlangıç Buluşması' için Maltepe'de buluştu

İstanbullular 'Yeni Bir Başlangıç Buluşması' için Maltepe'de buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı üzerine bugün saat 14:00’te Maltepe sahilindeki miting alanında balşayan “İstanbul'a Yeni Bir Başlangıç Buluşması”na İstanbullu yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Süha Küçük - Ersan Kınık

İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen vatandaşlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Önümüzdeki beş yıl, bir belediye başkanının beş yılı değil. 16 milyon insanımızın beş yılı. Sizi onun için davet ediyorum. Gelin güzel bir pazar gününde saat 14’de Maltepe’de buluşalım” daveti üzerine Maltepe’de buluştu.

Ekrem İmamoğlu platforma çıkmadan önce müzik dinletisi ve Anadolu Ateşi'nin dans gösterimleri yapıldı. Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir asker cenazesinde saldırıya uğramasından dolayı, Ekrem İmamoğlu'nun programında gecikme yaşandı. Ekrem İmamoğlu saat 14.20 civarı İstanbullularla buluştu. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul halkıyla buluştuğu konuşmasından satır başları şöyle:

-Ben seçimleri değil biliyorsunuzki kalplerinizi kazanmayı yeğlerim.

-İstanbul'da yeni bir başlangıca imza atacaksak, yeni bir siyaset anlayışını hep birlikte hakim kılmak zorundayız.

-Milletimiz 17 gün boyunca demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir. 

-Kampanya sürecinde de söz verdiğim gibi İstanbul'da dini ve milli bayramlarda ulaşım ücretsiz olacak.

-Yeni nesil siyaset anlayışımızda hukuk kurallarını esas alacağım, yöneticilik haklarını istismar etmeyeceğim, bu ülkenin kurucu değerlerine bağlı kalacağım.

Siyaseti üç başlıkta özetledim:
-Centilmenlikle gerçekleştireceğiz.
-İnsanlarımıza olan sorumluluğumuzu asla unutmayacağız ve gözardı etmeyeceğiz.
-Kaliteli ve katılımcı bir yönetim gerçekleştireceğiz.

-Siyaaet anlayışını, siyaset biçimini, yeni nesil bir siyaseti hakim kılmalıyız. 31 Mart, yeni nesil siyaset anlayışının halkta nasıl karşılık bulduğunu görmüş olduk.

-İstanbul'a yeni nesil siyaset.
-İstanbul'a yeni nesil belediyecilik geliyor.
-İstanbul'a yerel demokrasi anlayışı geliyor.
-İstanbul'a yeni nesil yurttaşlık geliyor.
-İstanbul'a yeni nesil bir üretim ve bölüşüm geliyor.

-Yeni nesil yönetimde hiç bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı kamu gücünü kendi gücü gibi görmeyecek. Kişiye, derneklere, cemaatlere, vakıflara hizmet işi artık bitti. Tüm İstanbul halkına 21.yy belediyeciliği getiriyoruz. Hayata hizmet ve kalite gelecek. Köklü bir sosyal dönüşüm geliyor. Elbette zaman alacak ama hedefimize ulaşacağız. Bana ve ekibime süre tanıyın, başaracağız. Başarmak zorundayız. Hep birlikte başarmak zorundayız.

-Bugün Ankara'da talihsiz bir olay yaşandı ama Genel Başkanımız çok iyi ve sizlere selamlarını yolladı. Orada bu hareketi yapanlar vatandaşlarımız değil, talimat almış kişilerdir

Maltepe'deki miting alanından ilk görüntüler:

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'da miting alanındaki yerini aldı.