İstanbul'da iplik fabrikasında yangın

İstanbul'da iplik fabrikasında yangın

İstanbul’daki iplik fabrikasında büyük bir yangın çıktı. 

Davutpaşa'da  4 katlı bir kumaş ve iplik fabrikasında saat 06.30 sıralarında yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre yangında ölen yada yaralanan yok.

DHA’nın aktardığına göre, yangının çıkmasıyla birlikte içeride bulunan çalışanları binayı terkederek; yangını itfaiyeye haber verdi.  İlk etapta 6 ilçeden itfaiye ekipleri olay yerine geldi, yetersiz kalınca Anadolu Yakası'ndan da itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. 

İTFAİYE DE ETKİLENDİ

Çalışmalar sırasında bir itfaiye eri dumandan etkilendi. 74 araç ve 185 personelle yangına müdahale sürüyor. Polis ekiplerinin çevre güvenliğini aldığı yangında, çok sayıda sağlık ekibi ve ambulanslar da olay yerinde bekliyor.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin 5 katlı binanın her bir katına ayrı ayrı müdahale ettiğini belirten Şahin, 'Şu an alevlere dışarıdan müdahale ediliyor. İlk bilgilere göre, yangında ölen ya da yaralanan yok. İçeride mahsur kalan kimse yok' dedi. Vali Şahin ayrıca yangının büyümesinde rüzgarın olumsuz etkisi olduğunu ifade etti. Şahin, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi.

İBB BAŞKANI UYSAL AÇIKLADI: ELEKTRİK KONTAĞI

Soğutma çalışmaları devam ederken, olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yangının an itibariyle kontrol altına alındığını belirten Uysal, "Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yan taraftaki fabrikalara sıçramayla ilgili olarak, o tedbirler alınmış vaziyette. Etrafta plastik fabrikaları var. Bölge olarak riskli bir bölge. Ancak itfaiyemiz 5- 5.5 dakikada olay yerine gelmiş. Şu anda da 75 Büyükşehirin, 14 tane de ilçe belediyelerinden 89 araç ve 185 personel görev yapıyor. İşyeri sahibi yerine gelmeden itfaiye burada olmuş. O manada etrafa filan sıçramamış. Henüz yangının nereden çıktığı belli olmamakla birlikte elektrik kontağı olma ihtimali yüksek deniliyor. Çıkış nedeni itfaiyenin raporundan sonra ortaya çıkacak. En büyük tesellimiz bir yaralanma ve can kaybı yok. İkinci büyük teselli de yangının etraftaki plastik hammadde eseaslı çalışan fabrikalara sıçramadan kontrol altına alınmış olması. İşyeri sahibimizle de görüştük. Şu anda kendini bırakmamış. Olaya hakim. İtidalli yaklaşıyor. Hala işyerinde kurtarılabilecek iplikler var. Yangın kontrol altına alındı ama mevcut işyerine daha fazla zarar vermeden ne yapılabilir ona bakılıyor. İşyerindeki ipliklerin zarar görmeden kurtarılması artık gündemde" dedi.

DAHA FAZLA