İsrail'den Gazze'ye saldırı

İsrail'den Gazze'ye saldırı

İsrail ordusu, bugün Gazze’ye savaş uçakları, tank atışı ve toplarla düzenlediği saldırının devam ettiğini duyurdu.

İsrail ordusu sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre,İsrail Gazze sınırında askerlere ateş açıldığını iddia ederek Gazze’ye saldırı başlatıldığını söyledi.

Ordu yetkilisi, İsrail savaş jetlerinin Gazze üzerinde uçmaya devam ettiğini belirtirken, operasyonun ne zaman sona ereceğine ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Öte yandan ordudan yapılan yazılı açıklamada da jetler ve tanklarla Hamas’a ait olduğu öne sürülen askeri noktalara geniş çaplı saldırı başlatıldığı belirtildi.

Ordunun yüksek alarm seviyesinde olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Hamas, gerilimi tırmandırmayı seçti ve bu eylemlerin sonuçlarına katlanacaktır. İsrail ordusu şu anda (Gazze’de) çeşitli yerlere saldırı düzenliyor." ifadelerine yer verildi.

NETANYAHU GENELKURMAY KARARGAHINDA 

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze’deki durumu ele almak üzere başkent Tel Aviv’deki Genelkurmay karargahına geçti.
Söz konusu toplantıya ilişkin resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail askerlerinin bugün Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre 4 Filistinli hayatını kaybetti. (AA)

BM'DEN ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, her iki tarafa da geri çekilme çağrısı yaptı ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, savaşın eşiğine gelindiğini belirterek şunları ifade etti: “Gazze'deki herkes bu eşikten geri adım atmalı. Yarın değil, gelecek hafta değil, hemen şimdi geri adım atılmalı. Filistinliler'i ve İsrailliler'i başka bir savaşa girmek için kışkırtmak isteyenler başarılı olmamalı."