IŞİD üyesi İstanbul'da yakalandı iddiası

IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden Fas kökenli Fransız vatandaşı Mourad Fares'in geçen ay İstanbul'da yakalandığı ve Fransa'ya iade edildiği iddia edildi.

(İleri - Dış Haberler) Fransa tarafından aranan üst düzey IŞİD üyesi Fas kökenli Fransız vatandaşı Mourad Fares'in geçen ay İstanbul 'da yakalanarak Fransa’ya iade edildiği öne sürüldü. Fransız RTL radyosu tarafından dile getirilen iddiaya göre Fares bu sabah Paris'te terörle mücadele yargıçlarının önüne çıkarıldı.

İddiaya göre 29 yaşındaki Fares IŞİD saflarında savaşmak için Fransa'dan üye toplayan bir şebeke oluşturmakla suçlanıyor. Habere göre Fares Ağustos ayında resmi bir belge için Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldi. Fransa ise Türkiye’den Fares’in yakalanarak iade edilmesi için başvuruda bulundu ve Fares 16 Ağustos’ta İstanbul’da yakalanarak Fransa’ya iade edildi. İddiaya göre Fares 2013 yılından beri Suriye’de bulunuyordu. Fransız hükümeti tarafından açıklanan verilere IŞİD üyesi olduğu belirtilen 3 bin Batılının arasında yaklaşık 900 Fransız vatandaşı bulunuyor.