İran'ın idam ettiği Panahi’nin son sözlerini paylaşmak 'suç' oldu

İran'ın idam ettiği Panahi’nin son sözlerini paylaşmak 'suç' oldu

İran'ın idam ettiği Kürt aktivist Panahi’nin son sözlerini paylaştığı ve 'idam karşıtı paylaşımlar yaptığı' gerekçesiyle HDP'li milletvekilleri hakkında fezleke hazırlandı.

HDP milletvekilleri İmam Taşçıer ve Semra Güzel hakkında, 8 Eylül 2018 tarihinde İran’ın idam ettiği Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi için yaptıkları paylaşımlar nedeniyle fezleke hazırlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Semra Güzel hakkında 3, İmam Taşçıer hakkında ise 1 fezleke hazırlanarak Meclis’e gönderildi. Güzel ve Taşçıer hakkında “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekelerin gerekçesinde, İran rejiminin idam ettiği Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’ye dair sosyal medya paylaşımları gösterildi.

PANAHİ'NİN SÖZLERİNİ PAYLAŞMAK FEZLEKE KONUSU OLDU

Taşçıer hakkındaki fezlekede suçlama konusu, Panahi’nin idam edilmeden önceki son sözleri oldu. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberde Taşçıer’ın kişisel Twitter hesabından, #RaminHosseinPanahi ve #KatilİranRejimi hashtagi paylaştığı Panahi’nin son sözleri şöyleydi: “Ben Ramin Hüseyin Panahi… Kürdistan Halkının özgürlüğü için mücadele ettim, ediyorum. Ben terörist değilim sadece bir aktivistim… Sivil bir aktivist… Bana destek veren herkese, halkıma teşekkür ediyorum… Herkesin gözlerinden öperim…”

'İDAM İNSANLIK SUÇUDUR’ DEMEK SUÇ

Güzel hakkında ise, Panahi’nin idam edilmesi ile ilgili sosyal medya hesabında “İdam bir insanlık suçudur” paylaşımı suç konusu yapıldı. 

'TECRİT İNSANLIK SUÇUDUR’ PAYLAŞIMI FEZLEKEDE 

Güzel hakkında ayrıca, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle sosyal medyada #CPTactForOcalan hastag ile yaptığı “Tecrit insanlık suçudur”, “Uygulanan tecrit barış ve demokrasiyedir. Derhal son bulmalıdır”,  “Çözümün önünü kapatan tecrit uygulamasına son verilsin” paylaşımları nedeniyle de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “terör örgütü propagandası” gerekçesiyle fezleke hazırlandı.

TOPLAM 20 FEZLEKE HAZIRLANDI

Yılın ilk fezlekelerinde Güzel ve Taşçıer’in dışında HDP’li Diyarbakır milletvekilleri, Remziye Tosun, Dersim Dağ, Saliha Aydeniz, Adnan Selçuk Mızraklı, Musa Farisoğulları; Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Baran hakkında toplam 20 fezleke hazırlandı.