İran’da gözaltına alınan gazeteciden 6 Mayıs'tan beri haber alınamıyor

İran’da gözaltına alınan gazeteciden 6 Mayıs'tan beri haber alınamıyor

İran’da haber takibi sırasında gözaltına alınan gazeteci Marziye Amiri'den 6 Mayıs'tan bu yana haber alınamıyor.

İran’da 1 Mayıs’ta polis saldırısına uğrayan ve gözaltına alınan 45 kişinin durumunu öğrenmek için polis merkezi önünde beklerken gözaltına alınan gazeteci Marziye Amiri’den hala haber alınamıyor. Tahran Üniversitesi'nde yapılan eylemlerde Marziye Amiri başta olmak üzere tüm tutukluların serbest bırakılması istendi.

MECLİS ÖNÜNDE KİTLESEL GÖZALTI

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde özelleştirmelere, düşük ücrete, işten atmalara ve tutuklamalara karşı Tahran Meclis binası önünde yapılan eylemde 45 kişi gözaltına alındı. Gözaltılara tepki göstermek üzere polis merkezi önünde yapılan eyleme saldıran polis, gazeteci Marziye Amiri’yi de gözaltına aldı. 6 Mayıs’a kadar Amiri’den haber alınmazken 6 Mayıs akşamı ailesini aramasına izin verildi. Ancak ardından evine baskın yapılarak odası arandı, bilgisayarına ve diğer özel eşyalarına el konuldu.

Tutuklananların büyük çoğunluğu 17-25 Mayıs tarihleri arasında yüklü kefaletlerle serbest bırakılırken Marziye Amiri’den ise 6 Mayıs’tan sonra bir daha haber alınamadı.

Tahran Üniversitesi'nde yapılan eylemlerde Marziye Amiri başta olmak üzere tüm tutukluların serbest bırakılması istendi.

HAK ARAMA EYLEMLERİ ŞİDDETLE BASTIRILIYOR

Evrensel'den E. Eva'nın haberine göre, binlerce kişinin tutuklu olduğu, ekonominin kötüye gittiği, işsizliğin arttığı, toplumsal özgürlüklerin ve insan haklarının her geçen gün daha da kötüye gittiği İran’da, hemen hemen her ilde gerçekleşen öğretmen, işçi, esnaf ve öğrenci eylemlerine saldırılar da artarak devam ediyor. Dış politikada baskı altına olan İran yönetimi içeride ise işçi ve emekçilerin mücadelesini gözaltıyla, işkenceyle, tutuklama ve idamla bastırmaya çalışıyor.