İnce: Televizyonlara yayınlatmıyorsun, internet de yok, Allah belanızı versin

İnce: Televizyonlara yayınlatmıyorsun, internet de yok, Allah belanızı versin

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce mitinglerine yer vermeyen TRT'yi eleştirerek "TRT benim borazanım olmayacak" dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Sahneye “Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı” olarak davet edilen İnce, eşi Ülkü İnce’yle birlikte mitinge katılanları selamladı.

105’inci mitingini gerçekleştirdiğini söyleyen Muharrem İnce, mitinglerine yer vermediği gerekçesiyle medyayı eleştirdi. Mitinge katılanlardan telefonları ile canlı yayın yapmalarını isteyen İnce, “Bir yanda Tayyip Erdoğan’ın medyası bir yanda sizin medyanız” dedi.

 Herkesin Cumhurbaşkanı olacağını söyleyen İnce, "Benim Cumhurbaşkanlığımda, emekli Cumhurbaşkanının maaşı da artacak" dedi. Mitinge katılanların internetin çekmediğini söylemesi üzerine İnce, "Paraları çalıyorsun, sınavda soruları çalıyorsun, özel televizyonlara yayınlatmıyorsun, internet de yok, Allah belanızı versin" diye konuştu. İnce mitingini bitirirken, daha önceki İzmir programında korumanın sahneden ittiği işçi İsmail Kalkan, sahneye çıktı. Kalkan, İnce'ye çiçek verdi.

'İLK KEZ BİR SEÇİMİN KAYBEDENİ OLMAYACAK’

Herkesin Cumhurbaşkanı olacağını belirten İnce, “İlk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak. Benim Cumhurbaşkanlığımda Tayyip Erdoğan bile kaybetmeyecek. Enflasyon, dolar düşecek, milli gelir artacak, emekli Cumhurbaşkanının maaşı da artacak” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARI TARİKAT YURTLARINA MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ’

Annelere seslenen Muharrem İnce, “Sizin çocuklarınızı iyi eğiteceğiz. Onlara matematik, İngilizce öğreteceğiz. Onları FETÖ benzeri tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz. Bütün okullarımızda nitelikli eğitim olacak” ifadelerini kullandı.

‘RİZELİ AMA RİZE ÇAYINI BEĞENMEDİ’

Liyakate önem vereceklerini dile getiren İnce, “Kimsenin başörtüsüne, sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacağız. Şu anda görevde olan bürokratlara sesleniyorum: Eğer liyakatle geldiyseniz, işinizin ehliyseniz görevinize devam edeceksiniz. Eğer vali, kaymakamsanız, AK Parti il başkanı gibi davrandıysanız hiç şansınız yok” dedi.

“Erdoğan Rizeli ama Rize çayını beğenmedi, kilosu 4 bin 500 liraya beyaz çay içiyor” diyen İnce, “Çocukluğuma kadar indiler, yakında İkinci Dünya Savaşı’nı da İnce çıkardı diyecekler. Bana diyor ki, ‘Menderes asıldığında neredeydin?’ Rahmetli Menderes, 1961’de idam edildi; ben 1964’te doğdum” şeklinde konuştu. 

İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

'ASKERİ OKULLARI YENİDEN AÇACAĞIM'

“Askeri okullarda FETÖ’cü var diye askeri okulları kapattı. Hakim ve savcıların da üçte biri FETÖ’cüydü, hukuk fakültelerini niye kapatmadın? Böyle bir kafa olmaz. Başta Kuleli olmak üzere askeri okulları yeniden açacağım.”

'BENİ ELEŞTİRECEK BİR MEDYA ARIYORUM'

“Bakalım yandaş medya veriyor mu vermiyor mu? 24 Haziran’dan sonra bunlar kapının önünden ayrılmaz. Ben seçilirsem TRT benim borazanım olmayacak. Beni eleştirecek bir medya arıyorum, adam gibi bir medya arıyorum.”

'CEMEVLERİNİN STATÜSÜ İBADETHANE OLACAK'

 “Biz Sünniler Alevilere haksızlık yapıyoruz. Aleviler, vergi veriyor, şehit oluyor. Ama devlet imamlara maaş veriyor, cemevlerine vermiyor. Cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak 100 gün içerisinde düzenleyeceğiz.”

'KAMU BANKALARINI DÜZENLEYECEĞİZ'

 “Kamu bankalarını sektörel bazda yeniden düzenleyeceğiz. Avrupa Birliği’yle ilgili hızlı bir kampanyası başlatacağım. Dünyadaki 200 ülkenin 50 tanesi büyük ülkedir. Bunların büyükelçileri benimle görüşmek istedi.”

'ALLAH BELANIZI VERSİN'

(Mitinge katılanların internetin çekmediğini söylemesi üzerine) “Paraları çalıyorsun, sandıkta oyları çalıyorsun, sınavda soruları çalıyorsun, TRT’de hakkımı çalıyorsun, özel televizyonlara yayınlatmıyorsun, internet de yok, Allah belanızı versin ne diyeyim ben size.”

'İNCE’DEN SAHNE DÜZENİNE ELEŞTİRİ'

(Konuşmasında kullandığı notları alırken) “Bu sahneleri yapan arkadaşlara sesleniyorum: O sehpayı oraya koyuyorsunuz ya buraya da bir dolmuş taksi koyun, ben dolmuşla arada gidip geleyim. Yav insafsız oraya konur mu ya, şuraya bir yere koyun. Bana bir dolmuş çağrın arada gidip oradan alayım. Bana hak veriyorsanız alkış yapın.”

'SAHNEDEN ATILAN İŞÇİ, İNCE’YE ÇİÇEK VERDİ'

İnce mitingini bitirirken bir işçinin İnce’ye çiçek vermek istediği anonsu yapıldı. İnce’nin daha önceki İzmir programında koruma polisinin sahneden attığı Bayraklı Belediyesi işçisi İsmail Kalkan, sahneye çıktı. İnce’nin olayın ardından özür dilediği Kalkan, İnce’ye çiçek verdi.

Kalkan koruma polisiyle tokalaştıktan sonra İnce, “Ben özür diledim senden” dedi. Bunun üzerine Kalkan, “Ben özür dilerim” karşılığını verdi.