İnce: Erdoğan seçime gireceğine doktora gitsin

İnce: Erdoğan seçime gireceğine doktora gitsin

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Erdoğan'a Kilis mitinginden seslendi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kilis 'te halka seslendi. İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"- Cumhurbaşkanı seçildiğimde derhal Şam'a büyükelçi atayacağım. Suriyeliler memleketine geri dönmeli. Türkiye'nin bu büyük sorunlarını yorgun bir adam çözemez. Türkiye'nin taze bir kana ihtiyacı var. Sırf inat uğruna Suriye politikası bu duruma geldi. Ben meydanlarda ‘fabrika, üretim’ diyorum, ‘gelecek’ diyorum, ‘gençlere iş ve aş’ diyorum; ‘tencereye et’ diyorum. Bırak eti, kuru fasulye 10 lira oldu. Bakın gelecek karanlık. Doları 1.30'dan aldı Erdoğan 4.60'a getirdi. Erdoğan bir daha seçilirse 8 lira olacak dolar.

- ‘Menderes asılırken neredeydin’ diyor tarih cahili. Ya ben hayatta bile değildim o zaman. Kendisi tek parti döneminde okula gitmiş... Erdoğan ben senin kadar yetenekli değilim, doğmadan 3 yıl önceyi hatırlamıyorum.

- Ben yıllar önce camide gazetecilerin çektiği fotoğrafları Erdoğan'a göndereceğim. Sen de bana üniversite arkadaşlarınla fotoğraf yolla olur mu? Yanıldığı yer neresi biliyor musun? Değerli hemşehrim Erdoğan unutma her kuşun eti yenmez. Sana Kilis'ten sesleniyorum. Gel bir akşam istediğin bir televizyon kanalına hangisini istiyorsan karşılıklı seninle Suriye politikasını konuşalım. Şanlıurfayı, Kilis’i Gaziantep'i ne hale getirdin?

KEKLERE ŞEKERİ NEREDEN BULACAKSIN?

- Benim cumhurbaşkanlığımda hırsızlık olmayacağı için devletin kasasında daha fazla para olacak; fakir fukaraya yardımı daha fazla yapacağım. 16 yıl sonra projeye bak projeye. Her mahalleye kıraathane açacakmış. ‘Çaylar kekler bedava’ diyor. Bunun kek projesi de yalan. Bunun keki de yenmez. Şeker fabrikasını sattı. Keklere şekeri nereden bulacaksın? Kek verse bile şekersiz kek verecek sizlere. Ben her mahalleye kreş açacağım. Kadın işe, çocuk kreşe. O kreşlerde de sadece kadınlar çalışacak.

- Seçildiğimde kimseyi ayırmayacağım. Bakanlar Kurulu'nu herkesten oluşturacağım.  81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Eskişehir'e gitti tatar böreği koydu bir de menüye. Şimdi de meydanlara çıkmış ‘ben tatar böreği demedim’ diyor. Bana ‘gafil’ diyor. (İnce yurttaşlara Erdoğan'ın Eskişehir mitinginde tatar böreği dediği videoyu izletti.)

- 1071 Malazgirt Savaşı'ndan bu yana bu topraklar böyle yalancı görmedi. Bence seçime değil doktora gitmesi lazım."