İnce ‘Bor' dedi Bilal Erdoğan’ın aklına ‘borcam’ geldi

İnce ‘Bor' dedi Bilal Erdoğan’ın aklına ‘borcam’ geldi

Erdoğan’In oğlu Bilal Erdoğan, “Bordan füze yakıtı yapmamız lazım. Bordan ısıya dayanıklı cam yapmamız lazım” diyen İnce’ye “Borcam projesi var. Evlerimizde kullanıyoruz ya. Bor karışımlı camdan üretilen sıcağa dayanıklı cam” yanıtını verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, İnce’nin bor madeni hakkındaki açıklamasını ‘borcam’ olarak anladı.

Erdoğan, İnce’nin projesi hakkında “Bu gençliğin önüne hangi projeyle çıkıyorsunuz? Sizin projeniz hangisi? Dün bir tanesini öğrendik. Borcam projesi var. Evlerimizde kullanıyoruz ya. Bor karışımlı camdan üretilen sıcağa dayanıklı cam. Bir tanesi borcam projesi. 68'den beri Türkiye'de üretiliyormuş meğer. Hem de CHP'nin ortak olduğu İş Bankası'nın şirketi tarafından ama haberi yok. Ama onun sayesinde millette öğrendi. Şimdi borla ilgili ülkemizde ciddi çalışmaların AR-GE'lerin yapıldığını çok ileri teknolojik ürünlerde dahi kullanılacak AR-GE bugün yapılıyor. Ama yapılmayacak gibi konuşuyor. Neden? Acaba bunlardan haberi olmayan vatandaşın kafasında bir bulanıklık oluşturabilir miyim. Yani ne olacak? At bir yalan inanan olursa işte partisinde kalacak kadar bir oy kazanır mıyım ümidiyle demek ki. Çok basit ve ucuz siyaset. Yazık günah." şeklinde konuştu.

 İNCE’NİN BOR AÇIKLAMASI

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kütahya'da geçen hafta sonu bor madeniyle ilgili yaptığı açıklamada "Bizim madenlerimizi mamul madde olarak satmamız lazım. Yani bordan füze yakıtı yapmamız lazım. Bordan ısıya dayanıklı cam yapmamız lazım. Bor olarak satarsan ucuza satarsın ama füze yakıtı olarak satarsan, ısıya dayanıklı cam olarak satarsan pahalıya satarsın" dedi. İnce'nin bu açıklamaları hakkında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da "Yahu günaydın. Borcamı üretip, evlerde kullanalı 10 yıllar oldu, biz çoktan ürettik çoktan" demişti.