İlerici Kadınlar'dan eylem #GeceleriAydınlatıyoruz

#GeceleriAydınlatıyoruz diyen İlerici Kadınlar, Süreyya Operası önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

(İleri Haber) İlerici Kadınlar, kadına yönelik şiddeti ve dincilerin şiddeti meşrulaştırma çabalarına karşı bu akşam Süreyya Operası önünde bir araya geldi.

Basın açıklamsı yapan İlerici Kadınlar, AKP faşizmine ve gericiliğe karşı hayatın her alanında mücadele edeceklerini belirtti.


Basın açıklamasının tam metni;
 

''Kamu kurum ve kuruluşlarını, okullar ve tüm yaşam alanlarını gericileştiren bir ortaçağ karanlığı ile karşı karşıyayız. Kimi zaman yetkili bir memurun, kimi zaman bir bakanın, kimi zaman bir milletvekilinin,  kimi zaman başbakanın ve cumhurbaşkanının ağzından dökülen her bir kadın düşmanı açıklamalar kadınlara yönelen her türlü şiddetin birincil sorumlularıdırlar.

Kısa bir süre önce çıkardıkları yeni yasalarıyla kadın emeğini daha da değersizleştiren, kadınları üretimden koparan, çalışma hayatının dışına iten bu hükümet, sokakta kadınlara yönelik her türlü taciz, tecavüz gibi cinsel saldırılar ve fizikselşiddetin cesaretlendiricisi ve besleyicisidirler. Kadınların emeğini çalan, sokakta gezmesine, kahkaha atmasına, çalışmasına, istediği gibi bir hayat yaşamak istemesine düşman olanlar her geçen gün daha fazla kadının hayatını, yaşam alanlarını hedef almaktadır.Bu gerici zihniyet, arkasına dinsel referansları da alarak her türlü şiddeti meşru görmektedir. İktidarda olmayı her türlü şiddetin meşruiyet kaynağı sayan bu faşizan zihniyete bir cevabımız var: Kadınlar güçsüz değildir, kadınlar her yerdedir ve kadınlar sokakları terk etmeyecektir.

Kadını eve hapsetmeye çalışan gerici, kadın düşmanı politikalarınıza karşı işte, okulda, sokakta, kısacası yaşamın olduğu her yerde daha direngen, daha kararlı bir biçimde var olmaya devam edeceğiz. Kapkaranlık bir gece gibi üstümüze çökmüş erkek egemen gerici düzeninize karşı istediğimiz yerde, istediğimiz saatte olacağız; sokakları terk etmiyoruz,geceleri aydınlatıyoruz.

Gece-Gündüz Fark Etmez
#GeceleriAydınlatıyoruz
#SokaklarıTerkEtmiyoruz''

DAHA FAZLA