Honduras'ta halk eğitim ve sağlık sisteminin özelleştirilmesine karşı sokaklarda

Honduras'ta halk eğitim ve sağlık sisteminin özelleştirilmesine karşı sokaklarda

Honduras'ta halk, Başkan Juan Orlando Hernández tarafından yapılması gündemde olan eğitim ve sağlık sisteminin özelleştirilmesine karşı sokakları doldurmaya devam ediyor.

Çeviri: Özgür Yılmaz

Honduras'ta halk, Başkan Juan Orlando Hernández tarafından yapılması gündemde olan sağlık ve eğitim 'reform'larına karşı sokakları doldurmaya devam ediyor.

Honduras'ta halkın sağlık harcamalarının kısılmasına tepki olarak başlattığı gösterilere hız kesmeden devam ediyor. Eğitim ve sağlık alanlarında yapılması gündemde olan ve "Sağlık ve Eğitim'de Yeniden Yapılanma ve Dönüşüm Programı" olarak anılan yasa tasarısı, bu alanlarda özelleştirmeyi esas alıyor.

[ih2]

Geçtiğimiz cuma günü, hastane çalışanları sağlık sisteminin özelleştirilmesine karşı sokağa çıktı. Aynı zamanda birçok farklı ilde de öğretmenler eğitim sistemindeki 'reform'lara karşı gösteriler düzenledi.

29 ve 30 Nisan'daki gösterilerden sonra 11 Mayıs'ta da Juan Orlando Hernández iktidarına karşı eylemler devam etmişti.

2015'te de yolsuzluklara karşı başlayan eylemler, Juan Orlando Hernández'in başkanlık kampanyasının sosyal güvenlik fonundan finanse edildiğinin öğrenilmesinden sonra ciddi bir kitleselliğe bürünmüştü. 

Kaynak: Telesur