HAZİRAN: Ahmet Hakan gazeteci değil jurnalcidir

HAZİRAN: Ahmet Hakan gazeteci değil jurnalcidir

Birleşik Haziran Hareketi Ahmet Hakan’ın hedef göstermesi sonucu Barış Atay’In gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Birleşik Haziran Hareketi’nden (HAZİRAN) Barış Atay’ın gözaltına alınmasına ilişkin yapılan açıklamada “Ahmet Hakan gazetede köşe yazıları yazan bir jurnalcidir. İfade özgürlüğünü kullanan birini hedef göstermek, muhbirlik etmek, “Haddini bildiriniz” diye adres göstermek, kısacası jurnalcilik, gazetecilik değildir, olamaz” denildi.

Açıklama şöyle:

“Halkın sanatçısı, Hazirancı yoldaşımız Barış Atay, Ahmet Hakan adlı bir ihbarcı tarafından hedef gösterilerek bu sabah gözaltına alındı.

Ahmet Hakan gazetede köşe yazıları yazan bir jurnalcidir. İfade özgürlüğünü kullanan birini hedef göstermek, muhbirlik etmek, “Haddini bildiriniz” diye adres göstermek, kısacası jurnalcilik, gazetecilik değildir, olamaz.

Ahmet Hakan, Ensarcıları aklayarak tecavüze uğrayan çocukların sessiz çığlığının üzerini örten bir riyakardır.

Ahmet Hakan, Tahir Elçi’nin katliyle sonuçlanan sürecin önünü açan bir tetikçidir.

Hemen her gün yazdıklarıyla gazetecilik onuruna leke süren Ahmet Hakan, bu çürümüş, köhnemiş düzenin en kirli temsilcilerinden biridir.

Kendisine de, ait olduğu havuz medyasına da TAMAM deme vakti gelmiştir.

Bizler dostumuz Barış Atay’ın yanında, sözlerinin arkasındayız.

Halka karşı suç işleyenlerin, yere düşen Somalı madenciyi tekmeleyenlerin, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz edenlerin, akademisyenleri “oluk oluk kan akıtacağız” sözleriyle tehdit edenlerin, paraları sıfırlayanların, ihbarcı ve tetikçilerin bir gün yargı önünde hesap vereceklerine olan inancımız tamdır.

ADALET talebini yüksek sesle, lafı eğip bükmeden dile getiren Barış Atay derhal serbest bırakılmalıdır.

Barış Atay yalnız değildir!”