‘Hamile çocuk’ skandalını ortaya çıkardığı için sürülen Nergiz: Gider çaycılık yapar, alnımın akıyla çalışırım

‘Hamile çocuk’ skandalını ortaya çıkardığı için sürülen Nergiz: Gider çaycılık yapar, alnımın akıyla çalışırım

“115 hamile çocuk” skandalını ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanı İclal Nergiz "Ne yapabilirler ki gerçekleri söyleyenlere? En fazla iftira ederler, işimden ederler. Gider çaycılık yapar, alnımın akıyla çalışırım” dedi.

Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ndeki çocuk istismarı skandalı ortaya çıkardığından bu yana işyerinde ağır baskı ve mobbing uygulamalarına maruz kalan ve sürülen sosyal hizmet uzmanı İclal Nergiz “Bugüne kadar hiçbir amirime ya da altımda çalışan insana saygısızlık yapmadım, işimi hep düzgün yapmaya çalıştım, muhakkak eksikliklerim vardır ama onları da, başkalarının eksikliklerini de tamamlamaya çalıştım. Ama iş bu noktaya geldikten sonra da susamazdım, o nedenle vicdanım da, aklım da o kadar rahat ki…” şeklinde konuştu.

Skandal ortaya çıktığından bu yana, üzerinde yönetim tarafından çok ciddi bir baskı olduğunu söyleyen Nergiz  yaşadıklarını şöyle anlattı:

" Mesela yıllık izin istiyorum ama verilmiyor, her sabah ve her akşam işe giriş çıkış yaptım mı, geldim mi diye sıkı kontroller var. Sürekli amirime hakkımda soru soruluyor. Öte yandan, terapi görüyorum çünkü depresyondayım. Çok yoruldum çok yıprandım. Evime gidemiyorum, ne olur bilmiyorum, iş yerimde zaten baskı ortada. Rapor aldım çünkü kafamı dinlemek istiyorum ama raporuma inanmadılar, yarın gidip başka bir hastanede kurula gireceğim bu yüzden. Bu süreç beni çok yıprattı. Oysa soruşturma benim soruşturmam değil, soruşturulması gereken kişi ben değilim ama sürekli benim üzerimden dönüyor olay.”

[ih2]

‘NE YAPABİLİRLER Kİ GERÇEKLERİ SÖYLEYENLERE?’

Skandalı ortaya çıkmasının ardından bir gün bile pişman olmadığını söyleyen Nergiz şöyle devam etti:

“Bugüne kadar hiçbir amirime ya da altımda çalışan insana saygısızlık yapmadım, işimi hep düzgün yapmaya çalıştım, muhakkak eksikliklerim vardır ama onları da, başkalarının eksikliklerini de tamamlamaya çalıştım. Ama iş bu noktaya geldikten sonra da susamazdım, o nedenle vicdanım da aklım da o kadar rahat ki. Ayrıca ben 657’ye tabiysem diğerleri de tabi. Her şey madde madde yazıyor, ne yapabilirler ki gerçekleri söyleyenlere? En fazla iftira ederler, işimden ederler. Gider çaycılık yapar, alnımın akıyla çalışırım.”

‘ÖZEL SEKTÖRDE İŞ BULMAKTAN BAŞKA ÇAREM KALMADI’

Birgün'den Meltem Yılmaz'a konuşan Nergiz, "Ben şu anda toplum ruh sağlığında bir yandan çalışmaya çalışıp, bir yandan da iş arıyorum. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nda daha fazla devam edersem, bu hastanede de, başka hastanede de neler yaşayacağımı çok iyi biliyorum: Mobbing devam edecek, pasifize edileceğim ve bu şekilde işimi sevmemeye, yapamamaya başlayacağım. Oysa benim işimi nasıl yaptığımı, çocuklar için gecemi gündüzüme katarak nasıl çalıştığımı herkes bilir. Hastanedeki hizmetlisinden doktoruna kadar tüm personel bilir ki ben herkese, “Gecenin bir yarısında bile olsa, çocuk geldiğinde beni arayın” derim. Bakın, benim devlet memuru maaşımı versinler ben Türkiye’nin köşe bucak her yerine gider, çalışırım, ben böyle bir insanım. Şimdi gelinen noktada ise, dediğim gibi ya belediyelerde ya da özel sektörde iş bulmaktan başka çarem kalmadı" dedi.

115 hamile çocuk skandalında, soruşturma açılan doktorun, inceleme yürüten görevlinin çalıştığı hastanenin başhekimine yardımcı olarak atandığı ortaya çıkmıştı.