Habertürk'ten çalışanlara: Kapatıyoruz

Habertürk'ten çalışanlara: Kapatıyoruz

Habertürk gazetesinin kapatılacağı iddiası, yönetim tarafından çalışanlara gönderilen maille doğrulandı. Gazete yoluna sadece internet portalı olarak devam edecek.

Medya dünyasında bir gazete daha kağıt baskıya veda ediyor. Habertürk için bir süredir dile getirilen kapatılma iddiası gazete yönetimi tarafından doğrulandı ve gazetenin kağıt baskısına 5 Temmuz itibariyle son vereceği belirtildi.

Medyatava'da yer alan habere göre Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, bu sabah gazete çalışanlarına bir bilgilendirme maili attı. Gazetenin kağıt baskısına 5 Temmuz itibariyle son verileceğini belirten Tekdağ, çalışanların bir bölümünün ise internet portalına kaydırılacağını ifade etti.
Tekdağ’ın çalışanlara gönderdiği mektup şöyle:

5 TEMMUZ'DA KAPANIYOR

“…Değerli Çalışma Arkadaşlarımız;

Ciner Medya Grubu olarak, dünyada ve ülkemizdeki kitle iletişiminin doğasında meydana gelen bu olağanüstü teknolojik ve ticari değişimleri gözönüne alarak ve bu gelişmelere paralel olarak haber medyamızda stratejik dönüşüm kararı vermiş bulunmaktayız. Buna göre, yazılı basın faaliyetlerimizi 5 Temmuz 2018 tarihi itibariyle sonlandırmaya, buna mukabil gazetecilik faaliyetlerimizi televizyonlarımız Show Haber, Habertürk TV, Bloomberg HT ile entegre bir vaziyette Habertürk com başta olmak üzere internet mecralarımız odaklı olarak daha da güçlü bir şekilde devam ettirmeye karar verdik. Bu kararımızın sonucunda yazılı basın endüstrisinden çekilmenin yaratacağı ilave imkanlarla elektronik ve dijital habercilikte daha da güçlü bir şekilde yayıncılık yapmaya devam edeceğiz."

İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAK

İşten çıkarmaların yaşanacağı anlaşılan mail şöyle devam etti:

"Yukarıda duyurusunu yaptığımız kararımızın çalışma ilişkilerimizde bazı değişmeler ve sonuçlara yol açması doğaldır ve kaçınılmazdır. Bu konudaki kararlarımız ve uygulamalarımız kısa süre içerisinde insan kaynaklarımız tarafından değerli çalışma arkadaşlarımızla paylaşılacaktır. Ancak şu kadarını belirtelim ki, sektörde meydana gelen değişimlere ekonomik olarak zorunlu yanıt niteliğindeki bu dönüşüm kararımızla nitelik ve nicelik olarak uygun özelliklere sahip olduğunu değerlendirdiğimiz çalışma arkadaşlarımızla grubumuz bünyesinde yol arkadaşlığımızı devam ettirme kararlılığımız mevcuttur. Bu konuda da yönetim düzeyinde yapılan ve yapılacak değerlendirmeler en kısa sürede insan kaynakları Birimimiz tarafından çalışma arkadaşlarımızla paylaşılacaktır.

Mehmet Kenan TEKDAĞ
Ciner Yayın Holding
Yönetim Kurulu Başkanı”

İLERİ HATIRLATIYOR

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı da dün, gazetenin kapanacağı iddiaları için “Dedikodular bu kadar ayyuka çıktığına göre, anlaşılan haberler gerçeği yansıtıyor. Patron herhalde kapatma kararı almış” demişti.


 

DAHA FAZLA