Grup Yorum açlık grevine başladı

Grup Yorum açlık grevine başladı

Grup Yorum, daha önce açıkladığı gibi bugün itibarıyla açlık grevine başladı.

Yedi üyesi tutuklu olan ve bazı üyeleri hakkında yakalama kararı bulunan Grup Yorum daha önce açıkladığı gibi bugün açlık grevine başladı. 

Grup Yorum tarafından yapılan açıklamada, dün gruba bir kez daha baskın düzenlendiği açıklanırken, "8 arkadaşımız, iki grup üyesi gözaltında. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" dendi. 

[ih2]

Baskıların son bulması için her yolun denendiği söylenirken şu ifadeler kaydedildi: "Bizim taleplerimiz var. Biz baskılara son verilsin, kurumumuz basılmasın istiyoruz. Arkadaşlarımızın başına ödüller konuldu, terör listelerine alındılar, bu listelerin kaldırılmasını istiyoruz. Konser yasaklarına son verilsin. Tutsak grup yorum üyeleri serbest bırakılsın istiyoruz. Hakkımızda açılan gayri resmi, hukuksuz olan davaların düşmesini istiyoruz. Bu talepleri için açlık grevine giriyoruz. Her türlü yolu denedik. Basın açıklaması yaptık, meydanlara, kamyon kasalarına çıktık, direndik ama bize başka bir çare bırakmadılar. Bir kültürel grup iki yılda 9 kez herhangi bir gerekçe gösterilmeden gayrimeşru şekilde basılıyorsa bize başka çare bırakmıyorlar. Faşizm saldırıyor. Çok yoğun bir baskı var üzerimizde. Yeni bir yöntemle açlık grevi yöntemiyle direnmeye devam edeceğiz. Dün grubumuz yine basıldı. Pazar günü Alibeyköy’de sahne alacağımız, haftaya Ferhan Şensoy ses tiyatrosunda konser vereceğimiz için basıldık. Şu anda 8 arkadaşımız, iki grup üyesi gözaltında. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz."

[ih3]

T24'te yer alan habere göre, Sanat Meclisi de Grup Yorum’a iki günlük açlık grevi yaparak destek vereceğini açıklayarak, yapılan açıklamada, "Sanatçılar olarak bunu kabul etmiyoruz. Biz de destek olmak için iki günlük açlık grevine katılıyoruz. Ülkenin geldiği durum belli, sanatçılar üzerinde baskılar var. Bunun en temel örneği de Grup Yorum’un gördüğü baskı" dendi.