Gözaltındaki BOÜ öğrencileri: Kitap okuyamıyoruz, zamanımız boşa geçiyor

Gözaltındaki BOÜ öğrencileri: Kitap okuyamıyoruz, zamanımız boşa geçiyor

Gözaltındaki Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kitaba uzak kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Meryem Yıldırım / @meryem_yildrim

Boğaziçi Üniversitesi’nde (BOÜ) 19 Mart’ta ‘Afrin lokumu’ dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” şeklinde tepki gösterdikleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen üniversite öğrencileri hala gözaltında.

Gayrettepe Polis Merkezi’nde tutulan 16 öğrencinin emniyet ifadeleri bugün tamamlandı. Öğrencilerin yarın Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne çıkarılması bekleniyor.

ÇAĞLAYAN’A GETİRİLECEKLER

Öğrencilerin avukatlarından Doğuşcan Aydın Aygün ile üniversitelilerin son son durumunu konuştuk. Avukat Aygün, gençlerinin moralinin gayet iyi olduğu bilgisini paylaşarak, sağlık durumlarının da iyi olduğunu aktardı.

Öğrencilerin yarın savcılığa çıkarılacaklarını bildiren Avukat Aygün, üniversitelilerin kitap okuyamamaktan dertlendiğini söyledi.

[ih2]

‘KİTAP OKUYAMIYORUZ, ZAMANIMIZ BOŞA GEÇİYOR’

“Moralleri iyi, kitap okuyamamaktan dertliler. Gözaltında oldukları için boşa geçen zamandan dertliler” diyen Aygün, öğrencilerin bir kısmının da sınavlarına giremediğini belirtti.

KÖPEĞİNİ SORDU

“Benim müvekkilim, barınaktan sahiplendiği bir sokak köpeği var onu sordu” diyen Aygün, “Köpek hamileymiş, doğurmuş 7 tane. Onla ilgili endişeleri var, onu sordu. Kitap okuyamıyorum zamanım boşa geçiyor diyor” ifadelerini kullandı.

[ih3]

‘GÖZALTINDAYKEN HASTA KÖPEĞİNİ SORAN GÜZEL ÇOCUKLAR’

 “Gözaltında bile kitap okuyamamaktan yakınan, hasta köpeğini soran güzel çocuklar bunlar” diyen Aygün, “Moral olarak da iyiler” diye ekledi.

Aygün, öğrencilerden birkaçının gribal hastalıklara yakalandığını fakat ilaç takviyesinin yapılarak tedavi edildiklerini bilgisini paylaştı.