Gözaltına alınan İnşaat-İş üyeleri serbest bırakıldı

Gözaltına alınan İnşaat-İş üyeleri serbest bırakıldı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında çalışan İnşaat-İş üyesi işçilerin haklarını almak üzere başlattıkları eylemin 2. gününde yüklenici firma olan Taş Yapı'nın ana firması önünde eylem yapan işçilere polis saldırdı. Gözaltına alınan sendika yöneticileri ve işçiler serbest bırakıldı.

İnşaat-İş üyesi işçilerin, Taş Yapı’nın yüklenici firma olduğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında taşeron firma HS Ring Elektrik tarafından ödenmeyen mesai, asgari geçim indirimi ve ihbar tazminatları için başlattığı eylemi 2. gününde devam ediyor.

ANA FİRMA ÖNÜNDE GÖZALTI

Eylemin 2. gününde sendika yöneticilerileri ve işçiler şantiye önündeki eylemin yanı sıra Taş Yapı’nın Altunizade’deki merkezi önünde de eylem yapmak istediler.

Taş Yapı'nın Altunizade'deki ana firmasının önündeki eyleme önce özel güvenlik müdahale etmek istedi. Eylemde ısrarlı davranan işçi ve sendikacılara firma yöneticilerinin çağırdığı polis müdahale etti. İki sendika yöneticisi ve iki üyesi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimlerin Yunus Özgür, Özkan Özkanlı, Ramazan Yıldız ve Halil Cihan Özbilen olduğu öğrenildi.

'HAKLARIMIZI ALINCAYA KADAR DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ'

"Taş Yapı arkadaşlarımızın gasp ettiği haklarını verinceye kadar eylemlerimiz devam edecek" diyen sendikanın Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi şantiyesi önündeki eylemi ise devam ediyor.

Eyleme devam eden işçiler "Biz hırsızlık yapmadık, ödenmeyen ücretlerimizi istiyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Haklarımızı alıncaya kadar direnişe devam edeceğiz" açıklamasında bulundular.

SENDİKA YÖNETİCİLERİ VE İŞÇİLER SERBEST BIRAKILDI

İnşaat-İş Sendikası, gözaltına alınan sendika yöneticileri ve işçilerin serbest bırakıldığını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Ayrıca İnşaat-İş, paylaşımda "Direnişimiz işçi arkadaşlarımızın hakları ödeninceye kadar devam edecek. Gözaltılar, baskılar, tehditler fiili meşru mücadelemizi engelleyemez!" dedi.