Gazi’de polisin öldürdüğü gençlerin davasında keşif kararı verildi

Gazi’de polisin öldürdüğü gençlerin davasında keşif kararı verildi

İstanbul Gazi Mahallesi’nde polisin açtığı ateş sonucu Barış Kerem ile Oğuzhan Erkul’un öldürülmesine ilişkin 4 polisin yargılandığı davada, olay yerinde keşif yapılmasına karar verilerek, duruşma ertelendi.

İstanbul’un Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi’nde bulunan Kent Ormanı girişinde 14 Nisan 2017 tarihinde "Dur" ihtarına uymadıkları gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu yaşamlarını yitiren Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul'un faillerinin yargılandığı davanın 5. duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan tutuksuz yargılanan polisler Erkan E., Zafer S., Davut B. ve Kenan A. katılmadı. Polisin açtığı ateş sonucu öldürülen Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un aileleri ile avukatları ve sanık avukatları duruşmada hazır bulundu. 

‘ADLİ TIP RAPORU İLE OTOPSİ RAPORU ARASINDA ÇELİŞKİLER VAR’ 

Avukat Meral Hanbayat, Barış Kerem’e ait elbiselerdeki Adli Tıp uzmanlık raporu ile otopsi raporu arasında çelişkiler olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Örneğin otopside kurşunun Barış Kerem’in sol bacağından girdiği söylenirken, uzmanlık raporunda sağ bacak diyor.”

‘OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILSIN’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; mahkemeden olay yerinde bir an evvel keşif yapılmasını isteyen Hanbayat, keşif sonrasında Adli Tıp’tan yeniden rapor alınmasını talep etti.

Sanık avukatları, rapora karşı beyanda bulunmak üzere süre talep ederek, olay yeri keşif ile ilgili talebi ise mahkemenin takdirine bıraktıklarını ifade etti.

Savcı da eksik hususların ikmali ile keşif talebinin kabulüne karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, 19 Nisan’da saat 11.00’den itibaren keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı 27 Haziran saat 09.30’a ertelendi.