Gazeteciliği suç sayan AKP'nin adayı Yıldırım gazetecilere 'başarılar' diledi

Gazeteciliği suç sayan AKP'nin adayı Yıldırım gazetecilere 'başarılar' diledi

Dünya üzerinde en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu ülkenin Meclis Başkanı ve AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı. 'Başarılar' dilediği mesajın yayınlandığı tarihte Türkiye’de 68 gazeteci mesleki faaliyetleri nedeniyle cezaevinde bulunuyor.

Dünyada en çok gazetecinin tutuklu olduğu Türkiye'de, TBMM Başkanı ve anayasayı ihlal etmesine rağmen AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Binali Yıldırım 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin bir mesaj yayınladı. Teknolojik yeniliklerin, haberi yapma ve habere ulaşma hızını artırdığını söyleyen Yıldırım, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bu durum gazetecilik mesleğinde değişimi zorunlu hale getirmiştir. Değişim sürecine uyum sağladıktan sonra hayattan haberdar olmamızı sağlayan gazetecilik mesleğinin öneminin ve itibarının daha da artacağına inanıyorum. Basın meslek ilkelerine bağlı bir şekilde milletimizin sesi ve sözcülüğünü yapan gazetecilerimize, mesleki hayatlarında başarılar diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

‘TÜRKİYEDE 68 GAZETECİ MESLEKİ FAALİYETLERİ NEDENİYLE HAPİSTE’

Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) raporuna göre, Türkiye'de 68 gazeteci demir parmaklıklar ardında bulunuyor.

Raporda, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her ne kadar Cemal Kaşıkçı cinayeti dolayısıyla Suudi Arabistan'ı sert ifadelerle eleştirse de kendi hükümeti gezegende en fazla gazetecinin hapiste olduğu ülke olmaya devam ediyor." denilmişti.

"Türkiye'de 68 gazeteci, mesleki faaliyetleri nedeniyle hapiste bulunuyor" denilen CPJ raporunda, bu 2018'de bir önceki yıla nazaran hafif bir azalma görüldüğünün saptandığı aktarılmıştı.

 

DAHA FAZLA