FOTO GALERİ | Suriye ordusundan olayların başladığı Dera'da zafer!

FOTO GALERİ | Suriye ordusundan olayların başladığı Dera'da zafer!

Suriye ordusu 7 yıl önce olayların başladığı Dera kentini silahlı gruplardan geri aldı.

İleri Haber

Suriye ordusu, 7 yıl önce hükümet karşıtı olayların başlatıldığı, daha sonra da silahlı grupların kontrolüne geçen Dera kentini geri aldı.

Suriye ordusunun Dera'nın Tafas ve Beled bölgelerine girerek ülke bayrağını astığı belirtilirken, silahlı grupların yapılan anlaşmayla başka bölgelere güvenli geçiş karşılığı teslim olmayı kabul ettikleri bildirildi.

SİLAHLARINI TESLİM ETTİLER

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre bölge halkının Suriye ordusunu coşku ve sevinçle karşıladığı aktarılırken, silahlı grupların da silah ve malzemelerini teslim ettiği bildirildi.

SURİYE BAYRAĞI ÇEKİLDİ, ORDU COŞKUYLA KARŞILANDI

Ordunun bölgeye girişinin ardından Suriye bayrağı şehir meclisi binasının önünde göndere çekildi. Tören esnasında Suriyeliler’in hükümete ve orduya destek veren sloganlar attığı kaydedildi.


DERA ZAFERİ NEDEN ÖNEMLİ?

Suriye'de Mart 2011'de Şam karşıtı olayların başladığı Dera, hem stratejik hem de sembolik öneme sahip.

Ürdün sınırına yakın olan Dera’nın Beled bölgesi, silahlı grupların ana destek, ikmal ve komuta karargahı olarak biliniyor. Bölgede sağlanan uzlaşma kapsamında silah bırakacak kişilerin kanuni durumlarının yeninden düzenlendiği aktarılırken, geri kalanların başka bölgelere aktarıldığı ifade edildi.

GERİ DÖNDÜLER

Bölgedeki çatışmalardan Ürdün sınırına kaçan on binlerce kişinin de, Suriye ordusunun bölgedeki zaferi ve Dera’daki grupların silah bırakmasının ardından evlerine döndüğü öğrenildi.