'Fetva Diyanet'inse geceler bizim'

'Fetva Diyanet'inse geceler bizim'

Kadınlar, son dönemde artan dinselleştirme politikaları ve Diyanet'in fetvalarına karşı bu akşam eylem düzenledi.

(İleri Haber) FKF'li Kadınlar bu akşam "Fetva Diyanet'inse geceler bizim" pankartıyla Kadıköy Altıyol'da eylem yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son dönemde tepki çeken fetvalarını ve dincilerin kadınlara dönük şiddeti meşrulaştırmaya çalışan söylemlerine tepki gösteren kadınlar, meşali yürüyüş yaptı.

"Sokakta attığımız kahkahalardan kaşlarımızı aldırıp aldırmadığımıza, kiminle aynı evde kaldığımızdan sürdüğümüz rujun rengine kadınların her şeyi AKP için müdahale edilmesi gereken bir alan haline gelmiş durumda" diyen kadınlar, yaptıkları açıklaya şöyle devam etti:

"Her kadından üç çocuk isteyip doğum kontrol vatana ihanettir diyerek biz kadınları eve hapsetmeye çalışıyorlar. Bir kadın gece sokakta tecavüze uğradığında ise o saatte orada ne işi vardı diye soruyorlar.

FKF’li Kadınlar olarak bütün bunları söyleyenlere 'Kime ne?' diyoruz. O saatte sokakta ne işi vardı deyip kadını eve hapsetmeye çalışanlara inat 'Geceler bizimdir!' diyoruz. Bir kadın olarak sus diyenlere inat susmayacağımızı haykırıyoruz. Kadın dediğin sokakta ulu orta kahkaha atmaz diyenlere inat kahkahalarımızı daha gür sesle atıyoruz. Geceler bizim!"

DAHA FAZLA